Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novosti iz Novog Sada

Novosti iz Novog Sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

           Nakon što je Republički zavod za statistiku Srbije objavio da je na teritoriji Grada Novog Sada (TONS) u periodu januar - jun 2021. godine ukupno boravilo 47.364 turista (27.688 domaćih i 19.676 stranih) što  je 38% više nego prethodne godine u istom periodu, te da je ukupno ostvareno 122.711 noćenja (porast od 94,5%), Turistička organizacija je najavila novu promotivnu kampanju. Pored aktuelne - „Novi Sad - Harmonija koja inspiriše i budi sva čula!“, koja traje od maja na društvenim mrežama Facebook i Instagram, pokrenuta je nova kampanja na „Tripadvisor“-u.

           Pomenuta kampanja na najvećoj svetskoj platformi za putovanja, „Tripadvisor“-u, trajaće tri meseca i obuhvatiće promociju turističke ponude i atrakcija Novog Sada, turistima iz Rusije, Nemačke i Hrvatske. „Tripadvisor“ je najznačajnija platforma pomoću koje turisti istražuju nove destinacije, dobijaju korisne savete i smernice i rezervišu svoje putovanje. Sa više od 934 miliona recenzija o 8 miliona turističkih lokaliteta i preduzeća, ova platforma olakšava planiranje putovanja. Prisutna je na 43 tržišta i 22 jezika, te je i zbog toga izuzetno važna za promociju turističke ponude Grada.
           Nagradni literarni konkurs „Novi Sad - Harmonija koja inspiriše i budi sva čula!“ je otvoren do kraja avgusta i u TONS-u se nadaju da će lepi letnji dani u Novom Sadu mnoge inspirisati, kao i da očekuju brojne radove zainteresovanih.
           Turistička organizacija je ovom prilikom podsetila i na značajne avgustovske manifestacije u Novom Sadu. Naime, nakon veoma uzbudljivog jula, mnoštva događaja i prepoznatljivih festivala, u avgustu se u Novom Sadu očekuju još četiri velike i turistički atraktivne manifestacije.
           Ostalo je još malo vremena do početka Evropskog prvenstva u planinskom Biciklizmu i nezapamćene adrenalinske avanture na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pozivamo vas da prisustvujete ovom istorijskom trenutku i date podršku brojnim takmičarima iz 44 evropske zemlje.
           Samo par dana nakon toga, Tvrđavu sportisti ustupaju najboljim svetskim tamburašima u okviru XIV Tamburica festa. Tokom tri festivalske večeri, publika će imati priliku da sluša divne zvuke tamburice i uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.
           U okviru Novosadskog muzičkog leta održaće se još tri koncerta:  16. i 20. avgusta i 02. septembra.
           Pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka“, u Gradić se vraća omiljeni festival Novosađana, Festival uličnih svirača. Slaveći nove početke, ovogodišnji Gradić fest biće omaž zabavnoj muzici 50-ih i 60-ih godina XX veka i posleratnom entuzijazmu koji je tada vladao.

Izvor:
TONS

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com