Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Dani piva u Zrenjaninu

Dani piva u Zrenjaninu

  • PDF

           Tradicionalna manifestacija „Dani piva” održaće se po 36. put u Zrenjaninu u periodu od 25.-29.08.2021. godine. Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do današnjih dana, privlače  sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i preko 20 vrsta piva. Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.

           Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga - Trgu slobode i Žitnom trgu gde vas ove godine očekuje zaista kvalitetan program.
           U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama. Tako manifestaciju pored mladih posećuju i porodični ljudi sa malom decom i oni malo stariji. To je ono po čemu se Dani piva razlikuju od svih drugih sličnih manifestacija u našoj zemlji.
           Na preko 15 lokacija u gradu održaće se raznovrstan i šarenolik program. U Gimnazijskoj ulici, sada već tradicionalno će biti postavljeno nebo od kišobrana i realizovan program za decu koji će se ogledati u animaciji, radionicama i predstavama za decu. 
Sportska takmičenja, takođe već dugi niz godina čine sastavni deo manifestacije, a ove godine će u toku Dana piva biti organizovani turniri u mnogobrojnim sportskim disciplinama.
Među gastronomskim priredbama, kao važnom segmentu manifestacije, ove godine možemo izdvojiti Lovačku gulašijadu i Zlatni kotlić- takmičenje u kuvanju riblje čorbe.
           Još mnogo toga nas očekuje na ovogodišnjim Danima piva - sajam knjiga, prodajna izložba proizvoda iz domaće radinosti, dramske večeri u Gradskoj bašti, izložbe u Narodnom muzeju, festival folklora „Lala“ sa gostima učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja, rok festival Zrenjanin zove itd… I svakako ne smemo a da ne pomenemo i tradicionalno takmičenje u ispijanju piva koje je sastavni deo manifestacije od njenog nastanka, a održava se na bini na Žitnom trgu.
           U programima manifestacije učestvovaće preko 1000 učesnika sa ciljem očuvanja i negovanja tradicije ovog prostora i predstavljanja grada Zrenjanina u zemlji, regionu i šire kao grada kulture, prijateljstva i dobre zabave.

Muzički program manifestacije:
TRG SLOBODE
Četvrtak, 26.08. - 21č ZRENJANINSKA FILHARMONIJA
Petak, 27.08. - 22č ABBA & METALLICA tribute feat. ZRENJANINSKA FILHARMINIJA                   
Subota, 28.08. - 22č S.A.R.S.; 23.30č DEJAN PETROVIĆ BIG BEND
Nedelja, 29.08. - 22č JELENA ROZGA
ŽITNI TRG
Sreda, 25.08. - 21č BANDA DRVENA; 23č MARKO LUIS
Četvrtak, 26.08.- 21č KONCERT MAJSTORI; 23č DŽENAN LONČAREVIĆ
Petak, 27.08. - 21č ARTAN LILI; 22č BRKOVI; 23.30č  PARTIBREJKERSI

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com