Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOO Bač poziva na druženje uz gurmanski užitak

TOO Bač poziva na druženje uz gurmanski užitak

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Na graničnom području Panonske nizije, na teritoriji Vojvodine, nalazi se istorijsko mesto Bač, po kojem je prostor između reka Dunava i Tise, nazvan Bačkom. Poznata po kulturnoj baštini, nikada do kraja ispričanoj prošlosti i znamenitostima, ova varoš će u subotu, 21. avgusta biti centralno mesto jedne od najstarijih civilizacijskih tekovina, gastonomiji.

            Iz Turističke organizacije opštine Bač kažu da to nije slučajno, s obzirom da 43 kilometara obale Dunava pripada ovoj opštini, kao i prirodno jezero Provala, te brojne čarde, veliki broj alasa i još veći broj ljubitelja ribe i ribljih paprikaša našlo je ovde svoje uporište.
            Raspored ovog događaja je: okupljanje takmičara u 17:00, početak kuvanja u 19:00. Kotizacija je 3.500 dinara, a svaka ekipa može da broji do šest članova. Domaćin, Turistička organizacija opštine Bač za svaku ekipu obezbeđuje sto, drva i tri kilograma ribe.
            Darko Vojnović, direktor TOO Bač, je povodom najave događaja na konferenciji za medije u Info centru Turističke organizacije Vojvodine istakao da se u subotu očekuje veliki broj učesnika i gostiju. Rekord je postavljen prošle godine kada su se u takmičarskoj konkurenciji našla 102 kotilića. Promotivni karavan ove manifestacije je obišao okolne opštine Bački Petrovac, Odžake, Bačku Palanku, Sombor, iz kojih dolazi najveći broj učesnika, zatim Suboticu i Novi Sad.
            Pripremljene su i vredne nagrade za prve tri ekipe, najlepše uređen sto i poklon paketi za glavne kuvare svake ekipe. Među nagradama su i vikend na Divčibarama (Dom zdravlja Bač), kotlić i dr.
            Prijave i informacije je moguće dostaviti elektronskim putem na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , i u prostorijama i na telefone Turističke organizacije opštine Bač.
            Glavni sponzor manifestacije je Kompanija „Bio Fish“ iz Apatina, koja se bavi proizvodnjom, preradom i distribucijom ribe i ribljih proizvoda na tržište, a za ovaj događaj obezbedila je polovinu potrebne količine ribe.
            Na čelu tročlanog žirija će biti Drenka Kulaš, vlasnica Čarde Ranč kod Bođana ili kako je ovde obično nazivaju Kod Kulaša. Svi oni su pobednici prethodnih takmičenja.
            Za medije i specijalne goste, organizatori su angažovali takođe pobednike nekih od prethodnih takmičenja, koji će pripramati četiri kotlića ribljeg paprikaša i na talandari pečenu ribu.
            Ova, kao i sve prethodne svetkovine u organizaciji TOO Bač biće održana u skladu sa epidemiološkim merama, koje je propisala Vlada Republike Srbije, u saglasnosti sa Kriznim štabom opštine Bač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com