Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Svašta nešto u tom Somboru

Svašta nešto u tom Somboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Nakon održavanja kultnog festivala somborske opštine - BODROG FESTA u Bačkom Monoštoru, i Izložbe Staparskog goluba u Staparu, nastavljaju se letnje manifestacije u najzelenijem gradu.

            U tom Bezdanu - naziv je Izložbe hobista i kolekcionara koja će biti predstavljena u subotu, 21. avgusta u Bezdanu, sa početkom u 14 časova. Posetioci će imati priliku da obiđu izložbu proizvoda od drveta „Dobro drvo”, prisustvuju otvaranju Muzeja parfemskih bočica „Pudar” (na novoj lokaciji) kao i da pogledaju izložbu lokalnih hobista i kolekcionara sa prodajnim delom. Izložba „U tom Bezdanu” će se odvijati u prostorijama „Agrobezdan”, Somborski put bb. Dešavanje organizuje PR „Bezdanska bajka”, a ulaz je besplatan. Izložba se zatvara istog dana u 20 časova.
            Već sledećeg dana u Staparu je Smotra paradnih konja i fijakera. Manifestacija obuhvata Prvenstvo Srbije u dvopregu, KUP Stapara, Reviju zaprega tradicionalnog tipa i Četvoropreg - vožnja na kapije. Ovo je za sada jedino takmičenje ovog tipa u somborskoj opštini. Organizaciji potpisuje Sportsko udruženje za konjički sport Stapar, sa konjičkim savezom Srbije za olimpijske i FEI discipline. Fijakerijada u Staparu  počinje u 13:30h. Detaljnije informacije možete da dobijete od Slobodana Trećakova na telefon broj:
066 68 27 319.
            Međunarodni festival pčelarstva održava se 27- 28. avgusta. Manifestaciju organizuje Udruženje pčelara „Avram Maksimović“, a biće održana u ulici Kralja Petra I u Somboru. Pčelari somborske i apatinske opštine koji priređuju Međunarodni sajam pčelarstva će ovom prilikom pored raznovrsnih proizvoda od meda, izložiti i pčelarsku opremu najpoznatijih proizvođača iz zemlje i inostranstva, kao i raznovrsno cveće i proizvode domaće radinosti.
            U istom terminu će u Kljajićevu povodom obeležavanja Seoske slave biti organizovan više nego sadržajan i zabavan program. Detaljan program događannja možete da pogledate na fotografiji broj 3.
            Fijakerijada Konji naši razigrani u Doroslovu je u nedelju, 29.avgusta 2021. godine. Već u podne će doroslovačkim ulicama odjekivati topot konja pristižući iz okolnih mesta. Zvuk potkova će odjekivati do sportskog igrališta „Mostonga", gde će biti održana treća po redu Doroslovačka fijakerijada. Zvuci vojvođanske muzike, izlagači starih zanata, rzanje konja i žamor razdraganih učesnika, će zasigurno ostaviti traga u vašem sećanju. Prijave su u toku kod Željka Andrašića na telefon broj: 069 18 10 501.

Tekst i foto:
https://www.visitsombor.org

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com