Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Počinju 36. Dani piva u Zrenjaninu

Počinju 36. Dani piva u Zrenjaninu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Ovogodišnja svetkovina u čast piva, „Dani piva 2021“ u Zrenjaninu biće održana od 25 - 29. avgusta na tradicionalnim lokacijama, Trgu slobode, Žitnom trgu, Trgu dr Zorana Đinđića, duž Glavne ulice (Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića) i na još par mikrolokacija u gradu. Ljubazni domaćini „otvorenog srca“ očekuju sve Zrenjanince i goste iz drugih mesta da im se pridruže u obeležavanju najvećeg gradskog događaja, koji osim pivske dimenzije, posetiocima nudi sijaset zanimljivih kulturnih, zabavnih događaja, među kojima i koncerte: Marka Luisa, Dženana Lončarevića, Partibrejkersa, ABBA&Metallica tribute feat, Divljih jagoda, S.A.R.S., Dejana Petrovića i Big benda, ADILA i Jelene Rozge...

            Konferenciji za medije povodom predstojećeg događaja u Gradskoj bašti, u ponedeljak 23. avgusta, prisustvovali su Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina, Roman Bugar, direktor vojvođanskog simfonijskig orkestra i Zrenjaninske filharmonije, Bela Mavrak, tenor svetskog glasa, Sead Lipovača, član grupe Divlje jagode, Steva Mesaroš osnivač „Black“ Metallica tribute band-a, Boško Đelilović, Bole frontmen Abba tribute band-a.
            Tom prilikom, domaćini su predstavili goste, izvode iz programa pripremljenih na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prateće sadržaje.
            Gradonačelnik Simo Salapura podsetio je da ove godine „Dani piva“ slave duplo punoletstvo, 36. godina od održavanja prve manifestacije:
            - „Dani piva“ su jedan od brendova Zrenjanina koji mnogi gradovi pokušavaju da kopiraju, ali on ostaje specifičan na nivou Srbije, kako po svom sadržaju, ljudima, tako i koncertima. Verujem da će na predstojećim „Danima“ uživati u kvalitetnom programu, sastavljenom od kulturno-umetničkih, koncertnih, sportskih i drugih aktivnosti za najmlađe i one starije, za koje verujem da će zadovoljiti sve sugrađane i goste našeg grada, i da će svaka porodica pronaći nešto interesantno tokom manifestacije. Ova manifestacija je davno prevazišla lokalne okvire, i ovo je prilika da se pokažemo koliko smo dobri domaćini, da se na jedan lep način predstavimo kako bi gosti poneli prijatne uspomene na naš grad.
            Zoran Ljubotina je značaj ove manifestacije potkrepio činjenicom da su „Dani piva“ dobili svoje mesto na evropskoj mapi festivala ovog tipa. Istakao je da se očekuje veliki broj gostiju sa strane i najavio bogat program namenjen uzrastu od 07 - 77 godina.
            - Prošla godina je bila specifična, i manifestaciju smo obeležili, ali je nismo slavili. Ove godine smo radosni jer nam se pružila prilika da propušteno nadoknadimo, da je na najbolji način održimo i sačuvamo. „Dani piva“ kreću sa povorkom fijakera u utorak, 24. avugusta, a  prvi koncert na Trgu slobode će u četvrtak, 26. avgusta u 21,00 održati Zrenjaninska filharonija  - rekao je između ostalog gospodin Ljubotina.
            Roman Bugar je zahvalio na izuzetnoj časti što i ovoga puta Zrenjaninska filharmonija, pod dirigentsnom palicom maestra Aleksandra Kojića, dobija priliku da svojim nastupom započne koncertna dešavanja na bini ispred Gradske kuće.
            - Veoma je teško u ovoj godini održati koncerte, ali zahvaljujući lokalnoj samoupravi naša filharmonija i dalje živi i siguran sam da će publika i ove godine uživati u programu koji smo za nju pripremili - rekao je direktor otkrivajući da će tema njihovog nastupa biti latino muzika (španska, brazilska, argentinska).
            Te večeri, sa filharmonijom će nastupiti i čuveni tenor Bela Mavrak, Zrenjaninac, sa 100 koncerata u sezoni sa André Rieu i njegovim „The Johann Strauss Orchestra“. Tom prilikom slavni tenor je otkrio da je kao kubanski zet posebno inspirisan ovim latino programom.
            Kuriozitet nastupa Divljih jagoda je 40 godina postojanja i rada na sceni ovog bosansko-hercegovačkog i jugoslovenskog heavy metal i hard rock benda osnovanog u Bihaću, što je, da podsetimo, samo 10 godina manje od trajanja YU grupe, čak 20 od legendarnih „Stounsa".
            Specifična po mnoštvu različitih, kvalitetnih podmanifestacija, koje se paralelno odvijaju, uvek ostavlja žal za nekom propuštenom, u tom trenutku manje aktuelnijom, je zapravo pozivnica za ponovni dolazak u ovaj grad, možda već sledeće godine.                  Organizatori, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, ističu specifičnost situacije i poštovanje epidemioloških mera. Svim učesnicima u „Danima piva“ poslat je apel o obaveznom pridržavanju propisanih smernica, jer je organizatorima stalo da ovaj festival protekne u najboljem redu, bez zdravstvenih rizika po domaćine i goste.

Više fotografija na možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com