Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Drugi upisni rok na novosadskom PMF-u

Drugi upisni rok na novosadskom PMF-u

  • PDF

            Pored oko 110 slobodnih mesta na samofinansiranju, na Prirodno-matematičkom fakultu Univerziteta u Novom Sadu je ostalo blizu 280 mesta na budžetu i to na smerovima: Fizika, Geoinformatika, Geografija (profesorski smer), Hemija (zaštita životne sredine, kontrola kvaliteta), Primenjena matematika, Integrisane studije koje traju 5 godina i obrazuju profesorke smerove.

            Posebno izdvajamo trogodišnje strukovne studije OPTOMETRIJE -  studijskog programa koji obrazuje studente za uspešno obavljanje stručnih poslova u oblasti optičarstva i optometrije. Optometristi su stručnjaci za primarnu brigu o zdravlju vida - mogu izvršiti pregled oka u svrhu otkrivanja defekata u viđenju, znakova povreda, očnih bolesti ili abnormalnosti i problema vezanih za viđenje. Takođe, kvalifikovani optometrista radi dijagnostiku, savetuje i kada je neophodno prepisuje, priprema i obezbeđuje naočare i ostala optička pomagala. Savremene studije optometrije su bazirane na fundamentalnim naukama, optometrijskim studijama i praksi.
            Diploma optometriste je vrlo tražena, kako u Srbiji, tako i u širem regionu, a zaposlenje se lako pronalazi.
            Prijava kandidata je obavezna elektronskim putem i moguća je od ponedeljka 30.08., a 2. i 3. septembra se dokumenti primaju na šalteru fakulteta.
            Prijemni ispit je 6. septembra.

SREĆNO BUDUĆIM BRUCOŠIMA!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com