Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kongres geografa na novosadskom PMF-u

Kongres geografa na novosadskom PMF-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Departman za geografiju, turizam i hotelijrstvo, organizuje 5. SRPSKI KONGRES GEOGRAFA, od 9 - 11. septembra 2021. godine. Svečano otvaranje je 9. septembra u 10 časova u amfiteatru „Mihajlo Pupin“ na PMF-u.

            Peti srpski kongres geografa pod radnim nazivom „Inovativni pristup i perspektive primenjene geografije“, posvećen je primenjenoj, ili aplikativnoj geografiji. Neke geografske discipline daju prioritet saznanjima koja se mogu primeniti u rešavanju hitnih problema u društvu, što je primetno u oblastima klimatskih promena, zaštite životne sredine, demografije, turizma, urbanog i regionalnog planiranja.
            Mogućnost primene rezultata geografskih istraživanja može biti i šira, pa se odnosi i na pitanja društvene nejednakosti, rešavanja društvenih sukoba, razvoja kulture i njene geografske distribucije, kao i na usvajanje politika od značaja za razvoj neke zajednice.
            Geografija i geografi mogu i moraju značajno doprineti razumevanju prirodnih i društvenih procesa u kontekstu problema koji opterećuju savremeni svet.
            Na Kongresu će svoje radove predstaviti oko 200 učesnika, najviše sa područja Republike Srbije, dok su ostali učesnici iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Češke, Portugalije i Rusije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com