Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Egipatski turisti na odmoru u Srbiji

Egipatski turisti na odmoru u Srbiji

  • PDF

            Godinama su srpski turisti posećivali Hurgadu i Šarm-el Šeik, da li će od sada turisti putovati u drugom smeru? Najava takvog dešavanja stiže iz Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji.

            Naime, shodno dogovoru sa prethodnog sastanka u Beogradu, Specijalnu bolnicu Merkur posetio je Nj.E. Amr Aljowaily, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji sa suprugom, kako bi se upoznao sa programom zdravstvenog turizma u Vrnjačkoj Banji, povećao broj egipatskih turista i preneo takav model u egipatske rizorte.
            Tokom sastanka, nakon predstavljanja srpskog modela banjske rehabilitacije, investicione situacije u Vrnjačkoj Banji, Merkurovog modela poslovanja i situacije u egipatskom turizmu, zaključeno je da postoje izvanredni uslovi za dolazak egipatskih gostiju, pre svega zbog činjenice da veliki broj njih trenutno odlazi u češke banje koje imaju sličan proizvod po daleko višim cenama. Glavni problemi leže u problemima sa izdavanjem srpske vize, koje za egipatske građane traje i kvaliteta usluge, kao i najnoviji Merkurov proizvod - Post-kovid rehabilitaciju, egipatski partneri procenjuju da bi se veliki broj egipatskih turista opredeljivali za Merkur.
            Merkur je pred potpisivanjem ugovora sa egipatskom  Holding kompanijom Misr Italija, u vezi saradnje na transferu Merkurovog know-how za izgradnju medicinsko-rehabilitacionog centra na lokaciji Musa-Kost. U julu ove godine u rezidenciji Egipatske ambasade u Beogradu, potpisan je Memorandum o saradnji. Dogovorena je poseta destinacijama Musa-Kost i Šarm El-šeik za novembar 2021.
            Na boravku u Merkuru trenutno se nalazi pilot grupa egipatskih turista, među kojima se nalaze i novinari i turistički radnici, koji će o svojim iskustvima da obaveste egipatsku javnost, radi promocije srpskih banja.
            Srpsku stranu činili su Jasmina Miletić, načelnik tehničkih i drugih sličnih poslova, Miodrag Miljković, direktor marketinga, dr Danijela Karamarković, načelnik poliklinike i Andrijana Dragić, interni revizor i direktor objekta Palas u izgranji.
            Nakon sastanka, gospodin ambasador je obišao balneo, wellness i spa centar, kao i Centar medicinske estetike u Merkuru.

Bojana Beljić, master ing. organizacionih nauka
Specijalna bolnica Merkur

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com