Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Okrugli sto Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Aleksandrije

Okrugli sto Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Aleksandrije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U Privrednoj komori Vojvodine u ponedeljak, 20. septembra, održan je okrugli sto između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Aleksandrije.

            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da  posebno raduje činjenica što je posle posete delegacije Pokrajinske vlade u maju ove godine kada je i potpisan sporazum između naših komora, sada realizovana i zvanična poseta sa predstavnicima zainteresovanih kompanija iz Aleksandrije Privrednoj komori Vojvodine .          - Prioritet sa naše strane su primarna poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija, ali i sektor usluga. Ukupna spoljnotrgovinska razmena AP Vojvodine i Egipta za prvih sedam meseci iznosila je 9, 5 miliona evra - rekao je, između ostalog, predsednik Vučurević.
            Ahmed El Vakil, predsednik Privredne komore Aleksandrije, potvrdio je da je ovo zapravo nastavak dosadašnje uspešne saradnje.
            - Dobro je da su privrednici iz Aleksandrije danas ovde u Privrednoj komori Vojvodine kako bi tokom posete mogli da uspostave saradnju sa privrednicima - zaključio je gospodin El Vakil.
            Mohamed Taher Elšerif, guverner Aleksandrije, naglasio je da je pred dvema komorama period za konkretnu realizaciju sporazuma koji je potpisan.
            - Hvala Privrednoj komori Vojvodine i Aleksandrije što su inicirale sporazum koji će pokrenuti privrednike sa obe strane da sarađuju - izjavio je gospodin Taher Elšerif.
            Amr Alguvejli, ambasador Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji, podsetio  je da Egipat predstavlja posebnu sponu koja vezuje Srbiju sa Afrikom.
            - Ovom saradnjom se otvaraju vrata za saradnju Srbije ne samo sa Egiptom već i sa celim Arapskim svetom - naglasio je gospodin Amr Alguvejli.
            Posle održanog okruglog stola privrednici iz Aleksandrije i AP Vojvodine razgovarali su na B2B sastancima o konkretnim  mogućnostima saradnje.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com