Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvođanski ručak promovisan na Poljoprivrednom sajmu

Vojvođanski ručak promovisan na Poljoprivrednom sajmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Ekskluzivna promocija kampanje pod nazivom „Vojvođanski ručak“, koja se sprovodi u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Privrednom komorom Vojvodine, održana je u ponedeljak, 20. septembra u okviru izložbenog prostora Turističke organizacije Vojvodine, u hali 1 Novosadskog sajma, na ovogodišnjem 88. Poljoprivrednom sajmu.

            Kampanja „Vojvođanski ručak“, koja predstavlja opsežno istraživanje Turističke organizacije Vojvodine i partnera, realizuje se u cilju brendiranja gastronomske ponude Vojvodine i povećavanja vidljivosti autentičnih gastronomskih proizvoda na širem regionalnom tržištu. Gastro-vodič, tačnije kuvar, obuhvata deo istraživanja Turističke organizacije Vojvodine koje podrazumeva najbolje što Vojvodina nudi, i sadrži recepte i lokalitete.
            Danas je upriličena i konferencija za medije uoči same prezentacije na kojoj su se obratili pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, direktor Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, kao jedan od nosilaca kampanje, i sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić.
            Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Turistička organizacija Vojvodine upućeni su jedni na druge, te se iz intenzivne saradnje rađaju i zajednički projekti i kampanje, poput današnjeg „Vojvođanskog ručka“, gde, prema rečima pokrajinskog sekretara Ivaniševića, postoji prostor za zajedničke aktivnosti i u okviru projekta „Najbolje iz Vojvodine“.
            - Danas počinjemo novo poglavlje. Vojvođanski ručak, sam po sebi, narodni je brend, koji ima gotovo kultni status među stanovnicima Vojvodine, i koji ćemo zasigurno razvijati i širiti po celom svetu. Cilj učešća u kampanji jeste stvaranje novih radnih mesta i da restorani što bolje rade, a ideja je da svi zajedno početkom naredne godine prezentujemo sve što Vojvodina ima na svetskoj izložbi u Dubaiju - rekao je Ivanišević, dodavši da je potrebno predstaviti i ljude koji se bave turizmom, jer se „borba za svakog gosta vodi na svakom ćošku“.
            - Vojvodina je raj za hedoniste, te smo se iz tog razloga svi potrudili da svako da svoj doprinos, sa aspekta privrede i promocije. Nadam se da će svi oni koji su se ovde našli i koji će se tek naći prepoznati svoj interes. Kroz segment gastronomije želimo da prikažemo hranu i ugostiteljski sektor, ali i sve što jedna regija ima da ponudi - rekla je direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović.
            Prema rečima predstavnika Privredne komore Vojvodine Branislava Mamića, Komora je veoma angažovana na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu, a u okviru ove kampanje akcenat se stavlja na primarne poljoprivredne proizvođače, vinare, pivare. Mamić je za 27. septembar, kada se obeležava Svetski dan turizma, najavio konferenciju u PKV-u, čiji će treći panel biti posvećen gastronomiji.
            Na štandu Turističke organizacije Vojvodine predstavljena je sama kampanja, u okviru koje je promovisan i kuvar „Vojvođanski ručak“, a kroz njega i gastronomske osobenosti AP Vojvodine.
            Najavljen je i veb-sajt posvećen kampanji „Vojvođanski ručak“, koji će uskoro biti dostupan javnosti, a na njemu će se naći i svi restorani koji pripremaju tipične vojvođanske specijalitete i tradicionalnu hranu ovog područja.

Izvor:
http://www.vojvodina.gov.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com