Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Za još brojnije i sadržajnije manifestacije

Za još brojnije i sadržajnije manifestacije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            „Nema turizma bez manifestacija, a bez infrastrukture turizam je avanturizam. Bez manifestacija nema žive reči, kontakata među ljudima, a izostaje i mogućnost saznanja pogrešaka, ređe pohvala na račun rada Sekretarijata.“

            Ovom konstatacijom izrečenom prilikom svečanog otvaranja Festivala vojvođanskih manifestacija ROGALJ 2021, prve nedelje u oktobru, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam se na najbolji način izjasnio o poimanju značaja manifestacija za turizam i privredu uopšte. Skup organizatora turističkih, gastronomskih, etno svetkovina u Vojvodini su po šesti put na Salašu 137 na Čeneju  upriličili su Agencija BIN Marekting i Udruženje G Point Novi Sad, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Gradskog sekretarijata i Gradske uprave za privredu i turizam Novog Sada.
            Govoreći o potrebi negovanja tradicije, pokrajinski sekretar je parafrazirao stihove: „... bez nje će me vetrovi oduvati..."  iz Balaševićeve pesme „Ne lomite mi bagrenje“ Pohvalio je sve izdašniju ponudu proizvoda iz domaće radinosti, od poljoprivrednih do rukotvorina i starih zanata, predstavljenih upravo na ovakvim događajima.
            - Drago mi je kada obilazim štandove i vidim sa kakvim ponosom predstavljate ono što radite i proizvodite. Molim vas da budete i dalje ponosni i zadovoljni time čime se bavite, olakašavajući nama, iz Pokrajinske vlade, u ovom slučaju Sekretarijatu za privredu i turizam, da opravdamo sve veća sredstva i buduću podršku vašem trudu. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je ovih dana završio Konkurs za podršku manifestacijama. Nadam se da ste se u velikom broju prijavili i da ćemo na nekoj ovakvoj manifestaciji uručiti i ugovore. Od strane Pokrajinske vlade, Pokrajinskog skeretarijata pomoć manifestacijama nije i nikada neće izostati - rekao je tom prilikom dr Ivanišević, podsećajući da je jedan od zadataka Sekretarijata animiranje potencijalnih korisnika sredstava prisustvom na događajima, kao i promocija putem medija.
            Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je ove godine za turističku privredu opredelio oko 300 miliona dinara, što je znatno uvećanje u odnosu na raniji period, ali je takođe poručio da se još više radi na promociji pravih vrednosti, projekata, organizacija i ljudi iz domena turizma koji se bave ovom oblašću, uz neizostavnu promociju na društvenim mrežama. Za pomak u oblasti organizovanja manifestacija i njihovo podizanje na viši nivo neophodni su još tešnji konktakti organizatora manifestacija sa predstavnicima vlasti, definisanje vrednosti koje zastupaju, kako se finansiraju i kakav je njihov potencijal.
            Smisao svake manifestacije je da ima istoriju, sigurnost koja će da prati njenu ideju i sprovođenje. U tom smislu značajno je njihovo unošenje u kalendar manifestacija jer se time obezbeđuje mesto u društvu poznatih i priznatih. Time se dobija prostor i vreme za blagovremeno pripreme kako učesnika tako i posetilaca manifestacije. Jako je važno naći kopču između potencijalnih izlagača, događaja i onih koji treba da prisustvuju događaju. Svaki proizvod pa i svaka manifestacija, treba da ima prepoznatljiv, primamljiv, zanimljiv i poželjan dizajn, kako vizuelno tako i suštinski. Naravo, i medijsku kampanju.
            Dr Nenad Ivanišević je i ovom prilikom napomenuo da Pokrajinski sekretarijat ne izdvaja sredstva za skupocene koncerte koji su deo mnogih svetkovina, kao i da troškove za izvođače smatra neprihvatljivim. Fokus Pokrajinskog skeratarijata je na troškovima koji obezbeđuju rast i razvoj manifestacija, čak zabranjuju troškove ovih nastupa koji, osim brojnosti publike, ničim ne podižu nivo i kvalitet same manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com