Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Niš - centar poslovnog i kongresnog turizma jugoistočne Srbije

Niš - centar poslovnog i kongresnog turizma jugoistočne Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Niš, grad burne istorije, smešten na raskrsnici puteva, vekovima je bio mesto na kome su se susretale različite kulture i civilizacije. Zahvaljujući zaostavštini različitih naroda koji su u njemu živeli, Niš je danas grad impozantne kulturno-istorijske baštine koju u retko gde možete videti u Srbiji.

            Zajedno sa razvijenom kongresnom infrastrukturom, smeštajnim kapacitetima,  međunarodnim aerodromom koji ga povezuje sa više gradova Evrope i pozicijom na raskršću velikih drumskih saobraćajnica, Niš predstavlja jedinstven grad za organizaciju poslovnih skupova, seminara i kongresa.
            Konstantan rast turističkog prometa tokom prethodnih godina doveo je do povećanja smeštajnih kapaciteta u Nišu. Ponuda novih hotela upotpunila je smeštajne kapacitete i doprinela boljem pozicioniranju na mapi kongresnih centara Srbije. Niš trenutno raspolaže sa više od 4000 ležaja u hotelima, apartmanima, prenoćištima i hostelima. Što se tiče hotelskog smeštaja, kao najvažnijeg segmenta kada je kongresni turizam u pitanju, u širem centru grada posluje 26 hotela koji raspolažu sa više od 2000 ležajeva.
            Visok standard planiranja i organizacije događaja, kvalitetne usluge u hotelima  i dodatni sadržaj garancija su uspešnog poslovnog događaja u Nišu. Osim što u svojoj ponudi imaju visok nivo usluga smeštaja i ishrane, mnogi niški hoteli raspolažu i sa kapacitetima za kogresni  turizam. Organizatori događaja na taj način imaju mogućnost da na jednom mestu organizuju vrhunski poslovni skup uz kvalitetnu uslugu smeštaja i ishrane. Niški hoteli sa kapacitetima za organizaciju kongresa smešteni su u širem centru grada i raspolažu brojnim sadržajima kao i višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti - Tami Resort, New City, Ambasador, Nais, Marica,Vidikovac, Regent Club, Aloha, Crystal Light, Nis City View i Institut Niška Banja.
            Osim u okviru hotelskih kapaciteta u Nišu možete naći i druge kvalitetne i dobro opremljene prostore za organizaciju događaja kao što su : Naučno-tehnološki park, Regionalni centar, Hala Čair, Deli prostor, Think Inovative Hub, Oficirski dom, Regionalna privredna komora, Univerzitet u Nišu i Blackberry Events.
            Više od nekoliko decenija, Niš je centar brojnih kongresnih dešavanja. Inovativni sadržaji i povećanje hotelskih i kongresnih kapaciteta doprinose da se i dalje razvija i pozicionira kao ozbiljan kongresni centar, ne samo Srbije već i regiona.
            Ono što daje posebnu vrednost bilo kojem kongresnom i poslovnom skupu su dodatni sadržaji. Niš ima puno toga da pruži od obilaska vrednog i jednistvenog kulturno-istorijskog nasleđa poput Tvrđave,  Ćele kule, spomenika na Čegru, Arheološke sale Narodnog muzeja, Saborne crkve, Koncentracionog logora iz II svetskog rata i spomenika Tri pesnice u Memorijalnom parku Bubanj, pa do atraktivnih prirodnih lokaliteta u blizini grada.
            Jedinstveni prirodni ambijenti u okolini Niša koji su raspoređeni u krugu od 20 km od centra grada predstavljaju poseban doživljaj. Postoje brojne mogućnosti za organizaciju team building programa u Jelašničkoj i Sićevačkoj klisuri, na Suvoj planini, ali i na posebno uređenom prostoru strelišta „Malča“. U selu Malča se takođe nalazi i vinski podrum sa restoranom koji posetiocima pruža mogućost obilaska podruma sa prezentacijom raziličitih načina proizvodnje vina. I sve to uz degustaciju vina i gastronomske specijalitete ovog kraja.

 

Gastronomska ponuda je nešto što će vam dugo ostati u sećanju nakon posete Nišu. Dugogodišnja tradicija i veliki broj kvalitetnih ugostiteljskih objekata garancija su da će vaši poslovni partneri biti više nego zadovoljni. 
            Niš važi za grad kome je gostorpimstvo na prvom mestu,  tako da će svaki davaoc usluga sigurno dati svoj maksimum kako bi ispunio želje i očekivanja organizatora bilo kog poslovnog skupa ili kongresa.

https://visitnis.org/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com