Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sporazum Sekretarijata i Serbia Fashion Week-a - jedinstven spoj kreativne industrije i starih i umetničkih zanata

Sporazum Sekretarijata i Serbia Fashion Week-a - jedinstven spoj kreativne industrije i starih i umetničkih zanata

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U novosadskom Tržnom centru ,,Promenada", u četvrtak, 28. oktobra, upriličena je svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između „Serbia Fashion Week“-a i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. 
            Ovim Sporazumom se precizira i otpočinje saradnja ove eminentne modne organizacije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koja se odnosi na promociju oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine“ u okviru nedelje mode u Srbiji i jednom godišnje u okviru njihovih revija i u inostranstvu.

            Od naredne godine, nosioci oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine“ jednom godišnje će imati promociju na festivalu „Serbia Fashion Week", a jednom godišnje nosioci oznake posredstvom ovog festivala biće predstavljeni u inostranstvu, zahvaljujući 34 međunarodna ugovora koje Nacionalna nedelja mode ima u 29 zemalja sveta.
Potpisnici sporazuma su Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, a ispred Nacionalne nedelje mode Srbije, eminentna modna dizajnerka Svetlana Horvat.
            U toku svečanosti i praktično je prikazana uzajamna povezanost kreativnih industrija, odnosno mode, i starih i umetničkih zanata. 
            - Naša oznaka kvaliteta Najbolje iz Vojvodine podrazumeva i kvalitet proizvoda, usluga, ali i samu posećenost manifestacija. Ideja jeste da najmanje jednom godišnje raspišemo taj konkurs, da svake godine kontrolišemo ko ispunjava uslove, mada se oznaka dodeljuje na tri godine. Ako turista makar jedan proizvod sa ovom prestižnom oznakom kupi u toku posete Vojvodini, znaćemo da smo postigli uspeh. Cilj nam je da pokažemo svu šarolikost i kvalitet s kojim Vojvodina raspolaže - rekao je Ivanišević.
            Na postamentima su predstavljeni i ručni radovi Udruženja „Staparska Ruža“, sa prepoznatljivim motivom ruže u ćilimskom tkanju, kao i unikatne tašne, proizvod saradnje ovog udruženja sa saračkom radionicom ,,Đuran" iz Sombora. Ove večeri predstavljene su tašne i obuća poznatog novosadskog modnog brenda - Aleksandar Bračer.
            Nakon svečanog potpisivanja ugovora posetioci su imali priliku da vide modele Suzane Perić, Marije Šabić, Bate Spasojevića, Aleksandra Bračera, kao i Nataše Perkovski
Adžić.
            Ovom prilikom su se predstavljeni i proizvodi zanatske radnje ,,Bombonica“ porodice Milivojev iz Čuruga, koja više od 120 godina po starim receptima, ručno izrađuje bombone.

Sonja Babić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com