Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Marija Šabić: Verna sebi i svom talentu

Marija Šabić: Verna sebi i svom talentu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Potpisivanju Sporazuma o saradnji između Serbia Fashion Week-a (SFW) i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kojim je ova prestižna modna manifestacija ponela oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, održana 28. oktobra u Tržnom centru ,,Promenada" u Novom Sadu, prisustvovala je i modna dizajnerka Marija Šabić, od prvog, nultog Fashion Week-a prisutna sa svojim kolekcijama na najvećoj Srpskoj nedelji mode.

            - Deo sam SFW organizacija koja je postala modni lider u ovom delu Evrope i ovo je priznanje celom SFW timu. Ponosna sam što od prvog dana njegov deo, i mislim da sam jedini modni kreator koji je istrajava i ne propušta da svoj rad predstavi na ovako jednom jedinstvenom događaju. Kada mi je Svetlana Horvat pre osam godina predložila saradnju sa SFW bez razmišljanja sam pristala. Uvek sam otvorena za sve njene ideje jer je jako poštujem, prvo kao kreatora, a drugo što je napravila zaista jedan neverovatan modni brend gde je i ona sama postala brend, ne samo za ovaj grad, Srbiju, već i region - izjavila je tom prilikom Marija Šabić, modni dizajner iz Subotice, oficijelni dizajner izbora Mis Evrope, izbora Mis Jugoslavije, Mis Srbije, „Balkan Beauty Awards“, proglašena za „Naj ženu XXI veka” i „Damu regiona” u oblasti mode, sa brojnim nagradama za najbolje kolekcije na nebrojenim revijama u zemlji i inostranstvu.
            - Smatram da je u jako kratkom vremenu SFW narasla na jedan dobar, veliki, modni događaj i ne znam da je ijedna firma, sa tako zahtevnom organizacijom i brojem ljudi, uspela u tako kratkom periodu da „pokori“ sve one sa kojima sarađuje, praktično na svim kontinentima. Mislim da je ključ uspeha priča koja je počela iz čistog srca i sa malo sredstava, ali sa velikim znanjem, entuzijazmom i talentom od strane Svetlane Horvat i njenog kreatvnog tima. Počastvovana sam što je dr Nenad Ivanišević, koji je igrom slučaja Subotičanin, u ime Sekretarijata za privredu, sklopio, za sve nas respektabilan Sporazum o saradnji sa SFW i Svetlanom Horvat, a posebno sam počastvovana jer sam ovde i što sam predložena za priznanje za „Najbolje iz Vojvodine“, za kvalitet, istrajnsot, trajanje u kvalitetu. Nije lak meteorski uspeh, ali je još teže istrajati u tome - zaključila je gospođa Šabić. 
            Povodom Novi Sad 2022 i Evropske prestonice kulture gospođa Šabić na to gleda kao na veliki izazov za svakog dizajnera - učesnika u tom događaju, i da je to prilika za dokazivanje kvaliteta svakog ponaosob, a ona sama će uložiti sav svoj napor da na svoj način odgovori tom velikom spektaklu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com