Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back HRANA I PIĆE HRANA Aquadoriin Svinjokolj, za uživaoce u dobrom ukusu

Aquadoriin Svinjokolj, za uživaoce u dobrom ukusu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Da mesto događanja tradicionalnog vojvođanskog svinjokolja može da bude fensi gradska čarda, od 2012., kada je napravljen hrabar eksperiment, sa stilom i ukusom, koji je u startu naišao na pozitivan prijem publike, očigledan primer je Čarda „Agua Doria“, smeštena ispod Petrovaradinske tvrđave na samoj obali Dunava.

            Potkrepljen desetogodišnjim iskustvom, organizacioni tim „Aqua Dorie“, uigrano i uz stalne „dopune“, unapređuje svoju ponudu čineći je iznova dinamičnom i izazovnom. Tako je „Svinjokolj“ postao jedan od promotera početka manifestacija na ovu temu  širom Vojvodine, koje od vremena koje se pamti, počinje 29. novembra.
            Ove godine, dan ranije, zbog vikenda, održana je fešta koja je, kao i sve prethodne, izazvala veliko interesovanje publike. Rezervacije za restoranski deo i a la cart doživljaj uz posebano za taj dan izabran jelovnik, bile su unapred podeljene za termine od 12-15:00 i od 15-18:00, a dobru atmosferu potpomogli su izvrsni muzičari Tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad celodnevnim izvođenjem legendarnih tamburaških pesama.
            Svi oni koji su zakasnili sa rezervacijom našili su u bašti Čarde instalirane za tu priliku od hladnoće skrivene niše, zgodne za uživanje u degustaciji svežih čvaraka, kobasica, krmanadli sa roštilja, uz kuvano vino i rakiju.
            Da su pravi profesionalci, organizatori su pokazali time, što je i u otvorenoj i u zatvorenoj zoni bio pripremljen i posni jelovnik, u kojem je dominirala riba, jer je nedelja, 28. novembar označena kao početak Velikog božićnog posta.
            Vladimir Baštovanov, menadžer restorana „Aqua Doria" i „Cubo Concept Bar & Restaurant", objašnjava da je „Svinjokolj“ zamišljen kao događaj na kojem se proslavlja još jedna uspešna godina, uz promociju novih specijaliteta pripremljenih u toku manifestacije, kao i druženje sa saradnicima.
            - Nekako smo ustalili protokol da na otvorenom topimo čvarke, pečemo kobasicu, na roštilju pripremamo sveže meso, kuvamo vino, rakiju, kompot... U restoranskom delu je postavljen smörgåsbord, švedski odnosno vojvođanski sto, sa specijalitetima čarde, od hladnih predjela do poslastica, specifičnih za Aqua Doriu i Vojvodinu. Za prvi dan posta našim gostima preporučili smo čuveni bezdanski riblji paprikaš i ribu na talandari - kaže gospodin Baštovanov.
            Napominje i da je tokom manifestacije ispoštovan HACCP- sistem bezbednosti hrane i propisane epidemiološke mere; da je kriterijum za odabir saradnika izuzetno visok, a da Tradicionalna prerada mesa „Kovačević“, Irig, „Staroplaninski dućan“ u Novom Sadu, Nišlije Radomira Petrovića Raleta i dr. uživaju njihovo puno poverenje. Da „zaslade“ ceo ovaj događaj tu su se našle rakije „Premier“ i vina vinarija „Kovačević“, Zvonko Bogdan“ i „Džervin“.
            Želeći da pruži publici manifestaciju koja će u potpunosti pripadati „Aqua Dorii“, sa tamburašima, specijalitetima, ukratko manifestaciju na kojoj će se svi lepo osećati, po svim parametrima i komentarima posetilaca ovaj događaj je prevazišao očekivanja. Ne zato što su očkivanja nerealno mala, već zato što su uspeli da privuku stalne goste i što svake godina pristižu novi.
            - Postigli smo da atmosfera bude praznična, i nama je čast da smo uspeli da ugostimo  naše verne posetioce - rekao je gospodin Baštovanov, napomenuvši da interesovanje za rezervacije povodom novogodišnjih praznika idu uobičajenim, željenim tokom, za sve one koji žele da uživaju u novogodišnjoj čaroliji u restoranima „Aqua Doria" i „Cubo Concept Bar & Restaurant".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com