Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Praznične đakonije u Vršcu

Praznične đakonije u Vršcu

  • PDF

            Izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom PRAZNIČNE ĐAKONIJE, 11. po redu, biće održana 11. decembra 2021. godine, u organizaciji Turističke organizacije Vršac. Tema izložbe je promocija kulture i tradicije Vojvodine i ostalih krajeva Srbije.

              Izložba je i prodajnog  karaktera tako da svi posetioci mogu kupiti narodne  rukotvorine, originalne i unikatne božićne i novogodišnje ukrase i autentične gastronomske specijalitete.
            U okviru manifestacije održava se i takmičenje „Slavska pogača” gde se domaćice nadmeću u nekoliko kategorija. Izložba će biti otvorena za posetioce od 10 do 17 časova
            .Osnovne škole iz Vršca, učestvuju na konkursu pod  nazivom „Novogodišnje  čestitke“. Konkurs  je  prateći  deo  manifestacije. Pravo učešća imaju učenici uzrasta od  prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, koji bi na času likovnog napravili i oslikali (ukrasili) novogodišnje čestitke. Novogodišnje čestitke će biti izložene u holu hotela „Srbija“  gde će biti i održana  manifestacija PRAZNIČNE ĐAKONIJE.
            Na osnovu mišljenja stručnog žirija biće nagrađeno 20 najlepših čestitiki, a najlepša od njih biće zvanična novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac, putem koje će se svim poslovnim partnerima i kolegama čestitati predstojeći novogodišnji i božićni praznici i poželeti srećna i uspešna 2022. godina.

Tatjana Palkovač,
direktorica TO Vršac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com