Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Praznične đakonije pokazale svo bogatstvo Vršca

Praznične đakonije pokazale svo bogatstvo Vršca

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Jedanaesta po redu manifestacija „Praznične đakonije“ održana je u  subotu, 11. decembra u vršačkom hotelu „Srbija”. Praznične Đakonije, okupile su više od 50 izlagača i preko 1000 posetilaca, a među mnogobrojnim izlagačima, koji su predstavili tradicionalna jela, bilo je mladih učesnika koji su na malo moderniji način pokazali običaje u spremanju svečanih trpeza. Izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme Slava, Božića i Nove godine, ima za cilj promociju kulturne baštine i tradicije u negovanju običaja žitelja Vojvodine i ostalih krajeva Srbije.

            Manifestacija je po običaju bila izložbenog, ali i prodajnog karaktera, tako da su svi posetioci mogli da kupe i narodne rukotvorine, originalne unikatne božićne i novogodišnje ukrase i autentične gastronomske specijalitete. Nije izostao ni bogat programski sadržaj manifestacije, a za to su se  pobrinuli Dečiji hor „Raspevano srce”, dečiji ansambli KUD-a „Vinogradi” iz Gudurice i KUD-a „Grozd” iz Vršca, Studio savremene igre „Olja”, i muzička grupa „Kao nekad”.
            U okviru manifestacije nagrađeni su učenici osnovnih škola, uzrasta od I do IV razreda, konji su na adresu Turističke organizacije Vršac poslali preko 200 radova. Najlepša 23 rada nagrađena su novogodišnjim paketićima. Za najlepšu i zvaničnu čestitku Turističke organizacije Vršac proglašena je čestitka Emina Belanova, učenika III 2 razreda OŠ „Paja Jovanović“ iz Vršca. Radovi sa konkursa „Novogodišnja čestitka” bili su izloženi u holu hotela „Srbija“.   
            Izložba Slavskih pogača je  pokazala kreativnost domaćica. Njih više od 30 izlagalo je pogače i svaka je bila nagrađena paketima koje im je pripremila Turistička organizacija Vršac u saradnji sa sponzorom manifestacije „Žitobanat“ AD.
            - Pred nama su najvažniji praznici kada se porodice okupljaju, slave, druže se i svojim poklonima daruju najvoljenije. Ovo je bila odlična prilika da im pomognemo u odabiru kako poklona, tako i ideja za Novogodišnje i Božićne dekoracije - ističu u Turističkoj organizaciji Vršac. Svi oni izrazili su svoje pozitivne utiske i lepe  emocije,  povodom održavanja jedne ovako   kreativne i pre svega praznične atmosfere, kakva je vladala u subotu 11. decembra u hotelu „Srbija“.

Tekst i foto:
Turistička organizacija Vršac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com