Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Najbolji u turizmu Srbije za 2021. godinu nagrađeni Turističkim cvetom

Najbolji u turizmu Srbije za 2021. godinu nagrađeni Turističkim cvetom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na svečanoj dodeli upriličenoj u operi i teatru Madlenianum, Turistička organizacija Srbije je, nakon više od godinu dana pauze,  dodelila nagradu „Turistički cvet“ najboljima u turizmu Srbije za 2021. godinu.

            Titulu najbolje turističke organizacije ponela je Turistička organizacija grada Čačka. Najbolja turistička manifestacija je leskovačka Roštiljijada, dok je za najbolju receptivnu agenciju proglašena agencija Kontiki Travel. Nagrada Turistički cvet za najbolji hotel otišla je na Kopaonik, hotelu Kraljev Čardak.  U kategoriji  ugostiteljski objekat za smeštaj, Turistički cvet ponela je Sunčana reka, dok je za najbolju organizaciju za doprinos unapređenju turizma Srbije proglašena zlatiborska Gold Gondola. Ovogodišnji najbolji pojedinac je Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara.
            Ovogodišnje specijalno priznanje dodeljeno je Poslovnom udruženju hotelsko ugostiteljske privrede HORES i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija YUTA.
            Nagrade najboljima dodelila je direktorka Turističke organizacije Srbije, mr Marija Labović, koja se ovo prilikom osvrnula na izazove koje je donela pandemija i načine na koje se Turistička organizacija Srbije prilagodila novonastaloj situaciji, kao i na rezultate ostvarene tokom 2021. godine. Najavila je i predstavila novi turistički brend Srbije, koji će biti implementiran u narednog godini.
            Prisutnima se obratila i pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođa Jelena Marinković Orlić, koja je istakla značaj zajedničkog rada svih aktera u turizmu Srbije.
            Turistički cvet je, ove godine, dodeljen po 36. put. Na konkurs je bilo prijavljeno više od 70 kandidata. Odluku o dobitnicima nagrade, doneo je žiri u sastavu: prof. dr Slobodan Čerović , dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, Ana Emić, novinar u Radio televiziji Srbije, Aleksandra Urošević, član Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije, Vesna Zlatić pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije. Deo žirija bila je i onlajn publika, koja je putem sajta www.turistickicvet.rs preko 20.000 puta glasala za najbolje.

Tekst: Aleksandra Ilić
Sektor za odnose sa javnošću
Turistička organizacija Srbije
Fotografije: Saša Nikolić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com