Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novogodišnji dani u Nišu

Novogodišnji dani u Nišu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Ukoliko ste izabrali da predstojeće novogodišnje praznike provedete u Srbiji - predlažemo vam da ih provedete u Nišu i da u 2022. godinu uđete uz čuveni „niški merak“.

            Magični bazArt kod Sremca i Kalče
            Već četiri godine za redom, nedelju dana pre nove godine, na platou kod spomenika Stevanu Sremcu i Kalči - dešava se umetnički, novogodišnji BazArt pod nazivom „Niš u srcu“. Ukrašene drvene kućice postaju izložbeno-prodajna mesta niških kreativaca i umetnika, ali i mesta gde možete probati kuvano vino, mirisne kolače i ostale niške gurmanluke.
            Ovogodišnji BazArt biće otvoren muzičkim spektaklom „Break Free“ , posvećenom legendarnom bendu Queen, koji ove godine slavi 50 godina postojanja. Niški muzičari, pevači i horovi odaće počast jednom od najuticajnijih svetskih bendova prošlog i ovog veka.
            Tu su i Deda mrazove kočije, izvrnute sobe iluzije, vilenjaci i magične kutije - idealne za čarobne, novogodišnje fotografije iz Niša.
            Bazar je otvoren od 27. decembra do 01. januara i osim izložbenog dela, biće i puno dobre muzike - od „Boemske rapsodije“ do klasičnih sonata studenata Fakulteta umetnosti, a za kraj nas očekuje, sada već tradicionalni - „Karneval princeza i junaka“ 01. januara u podne, koji nam za početak svake godine donosi pregršt najlepših dečijih osmeha.
            „Novogodišnji grad“ za decu i romantične duše
            Novogodišnji grad na obali „Viline reke“ još jedno je mesto u Nišu koje će obradovati mališane, ali i sve romantične duše.
            Plato ispred jedne od istorijskih građevina Niša - zgrade Kabineta gradonačelnika,  od 27. decembra do 02. januara, postaje magični grad u kome vas očekuju:
- „Novogodišnja brvnara želja“ -  gde će vam  vilenjaci pomoći da napravite najlepše čestitke;
- „Deda Mrazova magična brvnara“ - mesto gde ćete u društvu Deda Mraza i irvasa uz pršteći sneg napraviti čarobne fotografije;
- „Novogodišnja zabavna brvnara“ -  brvnara u kojoj će deca pokazati svoju kreativnost i takmičarski duh uz brojne novogodišnje igre;
- „Prenesite poruku ljubavi iz Niša“ -  iz „Novogodišnje romantične brvnare“ moći ćete da pošaljete poruku ljubavi i napraviti najlepše romantične fotografije.
            Pred sam ulazak u Novu godinu, u petak, 31. decembra posetioci će moći da upotpune romantičan doživljaj vožnjom fijakerom pored „Viline reke“.
            Etno bazar na Trgu kralja Milana
            Centralni gradski trg u Nišu biće izložbeno prodajno mesto za različite tradicionalne rukotvorine sa juga. Ovde ćete naći sve ono što ste nekad viđali u kući vaših baka i deka, ali i domaće džemove, sokove i različite novogodišnje rukotvorine. Pravi raj za one koje vuče nostalgija i koji žele nekom da poklone autentičan suvenir sa ovih prostora.
            Na bini , koja će biti smeštena na Trgu od 27. do 31. decembra, svakog dana od 12 do 15 časova,  biće organizovani brojni zabavni programi za decu - plesne grupe, dečiji horovi, mali muzičari i interaktivne, novogodišnje predstave.
            Meraklijski doček u niškim kafanama
            Nišlije su čuvene po svom „meraklijskom duhu“. Za vreme novogodišnjih praznika u kafanama vlada posebna atmosfera - kao da se niški merak i raspoloženje „popnu“ na stepenik više.
            Novogodišnji meni će svojim autentičnim ukusima i mirisma sigurno ostaviti utisak koji ćete pamtiti cele naredne godine.
            Očekuju vas južnjački specijaliteti od predjela do deserta - trljanica, belolučene papričice, sukane pite, čuveni roštilj, pečenje i na kraju orasnice ili baklave.
            Ako se uz to doda dobra muzika, južnjački temperament i raspoloženje - novogodišnji dani meraka u Nišu biće nezaboravan doživljaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com