Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Deset projekata za desetku novosadskom PMF-u

Deset projekata za desetku novosadskom PMF-u

  • PDF

            Povodom početka projekta TOURCOMSERBIA koji će trajati narednih 36 meseci, održan je online sastanak predstavnika novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, nosioca projekta sa 7 članova tima i Univerziteta Singidunum, učesnika u projektu sa 5 članova tima. Sastanku je između ostalih, prisustvovala i prodekanica za finansije i organizaciju PMF-a, prof. dr Danijela Rajter Ćirić, koja se obratila sledećim rečima:

            - Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime zaposlenih na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i da vam čestitam na velikom uspehu koji ste postigli. Vaš projekat je jedan od onih kod kojih je Fond za nauku prepoznao kvalitet i koje je odabrao da finansira u okviru poziva za projekte IDEJE. Vas uspeh je još veći ako se uzme u obzir da je ovo jedini projekat iz DH polja koji je iz oblasti turizma.
            Mi na PMF-u smo izuzetno ponosni na uspeh koji smo postigli u okviru poziva IDEJE. Naime, za finansiranje je odobreno 10 projekata u kojima učestvuje PMF, od čega smo na cak 7 nosioci istraživanja. Koliko je to veliki uspeh dovoljno govori činjenica da je, kada govorimo o projektima na kojima smo nosioci, PMF dobio onoliko projekata koliko su SVI ostali fakulteti i instituti u okviru Univerziteta u Novom Sadu ZAJEDNO dobili. PMF je, na taj način, ubedljivo najuspešnija naučno istraživačka organizacija na UNS-u i jedna od najuspešnijih u Srbiji. Bez lažne skromnosti, ovakav rezultat za nas nije bio preveliko iznenađenje, jer smo svesni kvaliteta koji posedujemo (veliki uspeh smo prethodno postigli i u okviru poziva za mlade istraživače PROMIS). Ovakav uspeh PMF je rezultat znanja i stručnosti naših profesora i saradnika, sa jedne strane, i velike posvećenosti, zalaganja i rada, sa druge strane. Ja vam jos jednom čestitam na uspehu koji ste ostvarili i želim vam puno uspeha u radu, puno novih rezultata, da ostvarite sve ciljeve koje ste sebi postavili kada ste pisali projekat, pa možda i više od toga.
            Prof. dr Lazar Lazić, direktor Departmana za hotelijerstvo, turizam i ugostiteljstvo je rekao da je već naviknut na stalne uspehe kolege i da je oduševljen njihovom energijom, voljom i znanjem.
            Obratile su se i kolege sa Univerziteta Singidunum: prof. dr Nemanja Stanišić i prof. dr Slobodan Čerović.
            Zbog epidemiološke situacije odlučeno je da se kolege sa Univerziteta Singidunum uključe online.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com