Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Završna manifestacija projekta Energija je svuda oko nas

Završna manifestacija projekta Energija je svuda oko nas

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2021.’’, objava rezultata i dodela nagrada, ove godine održana je online, putem Zoom aplikacije 25.1.2022. godine na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Ovogodišnji dobitnici prve nagrade u okviru projekta „Energija je svuda oko nas" su učenici Osnovne škole „Predrag Kožić" iz Dubovca i Srednje elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin" iz Novog Sada.

            „Energija je svuda oko nas" je projekat koji je po jedanaesti put za redom realizovan u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2020. godine, u suorganizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK, kao i uz svesrdnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i građevinske firme „Simprolit".   Prisutnima na Zoom meeting-u se obratili su se: prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, prof. dr Slobodan Popov, predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i autor projekta, Dragan Nešić, tehnički direktor građevinske industrije „Simprolit“ i Tamara Krstić, direktor marketinga.
            Prof. dr Dragan Soleša je naglasio da FIMEK kroz ovu i slične akcije nastoji da pruži podršku i da svoj doprinos društvenoj zajednici i edukaciji mladih o najvažnijim temama današnjice.
            - Na ovaj način mi nastojimo da motivišemo učenike osnovnih i srednjih škola da se edukuju, da idu dalje, da studiraju i da ulažu dalje u sebe i svoj razvoj – rekao je između ostalog dekan Soleša.
            Prof. dr Slobodan Popov je govorio o suštinskoj važnosti ove manifestacije.
            - „Energija je svuda oko nas" je manifestacija koja se odvijala u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2021. godine. Ovim projektom treba da se ukaže da oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti za iskorišćenje energije, koje do sada nisu iskorišćene.           S obzirom na to da su rezultati projekta zadovoljili, čak i prevazišli očekivanja, prof. dr Slobodan Popov smatra da svake godine realizacija ovog projekta sve više doprinosi promociji postavljenog cilja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com