Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Godina jubileja Arene Cineplex i Cineplex Promenade

Godina jubileja Arene Cineplex i Cineplex Promenade

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Godina za nama biće zapamćena po brojnim novinama, a najveći poklon filmskim sladokuscima bili su događaji pod okriljem „Jubilarne godine Arene Cineplex“, bioskopa koji je u protekloj godini proslavio 10 godina postojanja. Pored novosti kao što su stand up komedije i događaji kakve do sada nismo imali prilike da doživimo u bioskopskim salama, u Areni su bile organizovane i tematske večeri koje publika već deset godina voli, a to su svečane premijere domaćih filmova, Ladies night, Arena Man, Arena Fan, kokteli u kafeu bioskopa i dr.

            Nakon pet godina bez bioskopa, čuvena novosadska Arena rekonstruisana je, adaptirana i otvorena kao prvi multipleks u Novom Sadu 29. decembra 2010. godine.
Arena Cineplex nastavila je da čuva tradiciju i opravdala očekivanja publike, uz najsavremeniju tehnologiju, prkoseći nametnutim formama i konceptima modernih bioskopa. Arena je ostala centralni gradski bioskop izlazeći u susret svojoj publici, čineći da se Novosađani u njoj osećaju kao deo porodice.
            U proteklih deset godina više od 60 puta pružen je crveni tepih za doček glumaca i autora filmova tokom svečanih premijera, organizovane su tematske večeri sa brojnim zanimljivim poklonima za publiku od prijatelja bioskopa, Arena je bila domaćin raznim festivalima kao što su FEST, Cinema city, Cinemania, Kids Fest, Slobodna zona itd. a otvorila je svoja vrata i za mnoge projekcije debitantskih ostvarenja mladih reditelja sa Akademije umetnosti, dokumentarnih filmova itd.
            Bioskop Cineplexx Promenada proslavio je svoj treći rođendan u novembru 2021. kao i uvek, sa svojom vernom publikom. Ovaj najsavremeniji bioskop u Vojvodini, poznat je, osim po najnovijoj tehnologiji i po brojnim atraktivnim događajima koje publika voli.  Samo neki od događaja koji su oduševili Novosađane bili su nastup gudačkog kvarteta u holu bioskopa tokom premijere filma „Nije vreme za umiranje“, uzbudljivo Spajdermen veče uz visoku stenu za penjanje kada je svaki posetilac mogao bar na kratko da se oseća kao superheroj, otmeni događaj uz specijalnu dekoraciju povodom filma „gučijevi“ i mnogi drugi.   Bioskop raspolaže sa osam sala kapaciteta od 1246 sedišta. Jedna od sala opremljena je superiornom MX4D tehnologijom, odobrenom od strane Holivudskih studija koji prikazuju blokbastere u 4D tehnologiji sa čak 14 različitih specijalnih efekata. Sve sale raspolažu RealD 3D sistemom, najnovijim laserskim projektorima, kao i vrhunskim procesorima zvuka. Svi ljubitelji bioskopa u prilici su da iskuse gledanje filmova u potpuno drugačijem položaju, ležeći u udobnim sofama, ekskluzivno u Cineplexx Promenadi. Zaljubljeni parovi imaju priliku da film sve vreme gledaju zagrljeni u specijalnim, ljubavnim sedištima, koja su zastupljena u svim salama, a poseban komfor pružaju specijalna VIP Premium sedišta sa dodatkom taburea za noge.

Piše: Jelena Galetin – Žakić
Foto 1: Milan Babić
Foto 2: Marko Obradović EDGE

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com