Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO U SPENS-u se otvara nova studentska menza za 500 studenata

U SPENS-u se otvara nova studentska menza za 500 studenata

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Studentski centar Novi Sad otvoriće još jednu studentsku menzu. Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će biti posluživan ručak za 500 studenata nalaziće se u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene. Ugovor o zakupu potpisali su 1. februara, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i direktor JP ,,SPC Vojvodina" Dragan Milić. Restoran će nakon jednomesečne adaptacije biti otvoren u martu.

            - Studentski centar Novi Sad je visokoorganizovana ustanova koja obezbeđuje smeštaj i ishranu za više od 3.000 studenata. Otvaranje novog restorana ima za cilj da rasteretimo „Restoran 1", popularnu „Veliku menzu", jer je zbog izgradnje Studentskog centra zatvorena mala menza kod ulaza na Đačko igralište. Ali i da studentima obezbedimo još bolju i kvalitetniju uslugu. Spens se zbog svog značaja i simbolike za Novi Sad, ali i blizine većini fakulteta Novosadskog univerziteta nametnuo kao logično rešenje. Rukovodstvo Spensa prepoznalo je naše potrebe i radujem se što ćemo u vrlo kratkom roku uspeti da unapredimo uslove ishrane za korisnika naših usluga. Adaptacija će trajati oko mesec dana, a otvaranje očekujemo u martu - rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović nakon potpisivanja ugovora.
            Za sada će nova menza posluživati samo ručak, a nalaziće se u prostoru nekadašnje prodavnice „Gepard". Direktor SPC „Vojvodina" Dragan Milić ističe da će saradnja sa Studentskim centrom Novi Sad značajno doprineti oživljavanju i unapređenju pozicije Spensa.
            - Spens je bastion sporta i mladosti i jedan od najznačajnijih simbola Novog Sada. Studenti su budućnost našeg grada. I Spens je njihova kuća. Otvaranje studentskog restorana se odlično uklopilo u našu poslovnu viziju i korespondira sa novim konceptom razvoja. Očekujemo da će svakodnevni boravak 500 studenata Novosadskog univerziteta pozitivno uticati na ukupni ambijent i udahnuti novi život celokupnom prostoru Spensa - rekao je Dragan Milić.
            Kuhinja Studentskog centra „Novi Sad" u dve smene, obroke priprema 135 ljudi, a za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici.
            - Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju šest do osam hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje. Trenutno se u našoj kihinji priprema oko 3.500 porcija dnevno - istakao je Martinović.

Izvor: JP ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com