Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Nastavak dobre turističke saradnje Vojvodine i grada Trebinja

Nastavak dobre turističke saradnje Vojvodine i grada Trebinja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Grada Trebinja je bila ovih dana u poseti Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam i Turističkoj organizaciji Vojvodine. Sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, direktorica TO Trebinje Mirjana Putica i saradnici.

            Glavna tema sastanka je bila organizacija tradicionalne manifestacije „Dani Vojvodine“ u Trebinju, kao i mogućnosti za dalju saradnju u oblasti turizma i njemu srodnih privrednih grana. Kao i prethodni put, Turistička organizacija će i ove godine na ovoj manifestaciji predstaviti turističku ponudu pokrajine, proizvode domaće radinosti, dok će posebna pažnja biti usmerena na kampanju „Vojvođanski ručak“.
            Nakon susreta u Pokrajinskoj vladi, delegacija je posetila Info centar Turističke organizacije Vojvodine na Bulevaru Mihajla Pupina 18, gde su se uverili u savremenu infrastrukturu i logistiku pokrajinske krovne turističke organizacije.
            AP Vojvodinu je u periodu od početka januara do kraja decembra 2021. godine posetilo ukupno 428.373 turista, koji su ostvarili 1.179.984 noćenja. Kada je reč o zemlji porekla stranih turista, AP Vojvodinu su u 2021. godini najviše posećivali upravo turisti iz Bosne i Hercegovine. Interesantno je da su Info centar Turističke organizacije Vojvodine u 2021. godini najviše posećivali turisti iz Ruske Federacije, a odmah zatim slede turisti iz Bosne i Hercegovine. Poseta turista iz BiH lane je povećana za 88,2% odnosu na 2020. godinu.

Izvor: https://vojvodina.travel  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com