Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novo na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Novo na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            „Od kolevke pa do groba - najlepše je đačko doba”, je poznata rečenica koju je nekada davno izgovorio pesnik Branko Radičević. Prvi put smo je čuli tokom prvih školskih dana, ali do poslednjeg dana školovanja - istu nismo u potpunosti razumeli. No, istinitost i snagu ove rečenice vremenom gotovo svi shvate. Sa svršetkom srednje škole/gimnazije, ostavlјamo iza sebe najlepši period mladosti, postajemo punoletni i moramo doneti tešku i veoma bitnu odluku, koja se odnosi na otkrivanje svog životnog poziva - profesije, što ujedno predstavlјa veliku životnu prekretnicu.

            Životni poziv jeste težnja da se bavimo određenim zanimanjem, da radimo nešto što volimo, da se borimo za nešto dobro i tako damo svoj doprinos, za lepši i bolјi svet. Mladi, upkos velikim pritiscima moraju da imaju jasnu predstavu čime žele da se bave u budućnosti i da projektuju svoje obrazovanje u tom pravcu, vodeći računa o jednom vrlo važnom aspektu – lukrativnosti zanimanja kojim žele da se bave.
            Budući studenti treba da spoznaju, da li da se školuju za zanimanja koja vole i/ili za ona koja su uvažena, tražena i dobro plaćena?
            Predstavlјamo vam neka od prestižnih zanimanja koja uspevaju da spoje ove dve krajnosti, sa perspektivom obavlјanja samostalnih delatnosti: Advokat, Sudija, Tužilac, Oficir bezbednosti,  Detektiv.
            Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu uspeli smo da akreditujemo jedinstveni studijski program: Pravo, bezbednost i kriminalistika, za upis 75 studenata u sedištu ustanove.

#pravnifakultet #pravosudje #novistudijskiprogram #pravo #bezbednost #kriminalistika #advokat #sudija #oficirbezbezbednosti #upis2022

Izvor: https://www.pravni-fakultet.edu.rs/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com