Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Martovsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

Martovsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

            Turistička organizacija Zlatibor objavila je petnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Danijele Andžić, vlasnice agencije za turizam i nekretnine „Zlatibor turs'' i menadžerke u „Zlatiborskim konacima'',  dok nam tema broja donosi priču o novim izazovima najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine. Tu je zanimljiva priča o roniocima ronilačkog kluba S.D.T. „Svet Ronjenja” koji su istraživali bigrene kade Stopića pećine.

            Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao idealnoj destinaciji za sportiste i rekreativce. Zlatibor postaje lider u sportskom turizmu. Napravljeni su tereni, dvorane po visokim standardima a konstantno se radi na što boljim uslovima za pripreme sportskih ekipa. Ovih dana se privode kraju radovi na renoviranju dela smeštaja u Turističko-rekreativnom kompleksu “Zlatibor”.
            Još jedna od interesantnih priča martovskog broja je i priča o „Quantum Wellness’’-u  hotela „Buket” na Zlatiboru. Reč je o novom modelu wellness paketa i funkcionalnog odmora, koji sprovodi doktorka Bojana Kuzeljević.
            Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom meseca marta obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o održanom Prvenstvu Srbije u nordijskom skijanju sa učesnicima iz zemlje i okruženja. Veliku pažnju je privukla stalna postavka Milića od Mačve u galeriji Kulturnog centra. Ova oaza umetnosti ugostila je užičkog umetnika i profesora crtanja Dragoljuba Kaplanovića Kaplana, kao i Đorđa Stanića i Božidara Joksimovića, koji su se predstavili izložbom slika i rukotvorina.
            Martovsko izdanje Elektronskih novina predstavlja spoj luksuza i tradicije u srcu prirode – apart hotel “Konak Zlatibor'', kao i novu dimenziju gastronomije u restoranu „Kalem by Zak Mountain Concept”.
            Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o jelu predaka, kačamaku, koji je vremenom postao delikates.
            Martovsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je preuzeti ovde:  https://media.zlatibor.org.rs/documents/6/Elektronske-novine-TO-Zlatibor-15---20-03-2022-(1).pdf.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com