Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turističke organizacije Novog Sada i Sremskih Karlovaca zajedno do novih gostiju

Turističke organizacije Novog Sada i Sremskih Karlovaca zajedno do novih gostiju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na štandu Turističke organizacije grada Novog Sada (TONS), gde se predstavila i Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci (TOOSK), održano je mnogo unapred ugovorenih sastanaka sa predstavnicima medija, turističke privrede iz zemlje i regiona, kao i konferencija za novinare. Tom prilikom  su predstavljene nove kampanje, projekti i buduće aktivnosti ove dve turističke organizacije koje su nedavno potpisale i protokol o saradnji, a uveliko rade na pripremi brojnih promotivnih aktivnosti tokom ove godine. Takon konferencije održana degustacija vina sa područja Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

            Novi Sad u godini Evropske prestonice kulture
            Direktor TONS-a Branislav Knežević, osvrnuo se na ovogodišnje novine u radu.
            - Novi Sad je svečanom ceremonijom otvaranja, 14. januara ušao u godinu Evropske prestonice kulture. Godina kulture je za nas u Novom Sadu, ali i za celu našu zemlju izuzetno važna. Očekivanja su velika jer želimo da ova godina bude ne samo godina oporavka već i velikog rasta dolazaka i noćenja turista. U tom smislu smo puno toga već uradili kako bi turistima pružili bogat sadržaj u Novom Sadu - najpre je naveo gospodin Knežević.
            Posebno je istakao raznovrstan program i dešavanja u godini Evropske prestonice kulture, te je naveo da će se tokom ove godine Novi Sad predstaviti publici sa više od 1500 kulturnih događaja i sa oko 4000 umetnika u osam programskih lukova. Već su realizovani programski lukovi „Doček” i „Seobe“, a ispred je početak programskog luka „Budućnost Evrope“, koji se bavi temama poput obrazovanja i mladih.
            - Iako je na izmaku tek prvi kvartal godine kulture u Novom Sadu, TONS se može pohvaliti otvaranjem čak dva nova moderna Turistička info centra, na najprometnijim lokacijama u Novom Sadu. Najpre je otvoren Info centar na našem centralnom trgu, Trgu slobode, koji pored informativnog dela za turiste, ima veliki broj publikacija, interaktivni kutak za naše posetioce, kao i salu sa konferencije i izložbe. Drugi Info centar, nalazi se na železničkoj stanici i spremno dočekuje turiste koji nam stižu, ne samo novim brzim vozom, već i autobusom - istakao je Branislav Knežević, i podsetio da je razvijen i novi brend i novi vizuelni identitet TONS-a  zasnovan na utiscima i emocijama posetilaca i turista.
            Brojne nove publikacije spremljene za godinu kulture u Novom Sadu, prevedene su na više jezika i već su omiljeni dar Novosađana za njihove goste koje dočekuju ove godine, a reakcije turista su i više nego pozitivne, jer se svi slažu u jednom - da su besplatno dobili nov i ažuriran vodič sa brojnim predlozima zbog kojih će se sigurno ponovo vratiti u Novi Sad u skorije vreme. Među pomenutim vodičima je „Kulturno-turistički vodič“, urađen u tvrdom povezu, kao i projekat i publikacija „52 vikenda u Novom Sadu“, koja u ovom trenutku pruža turistima 64 predloga kako da provedu vikend u gradu. Uveliko se radi i na pripremi novih predloga.
            - U toku je i priprema publikacije o novosadskoj vinskoj ruti, kao nastavak projekta koji smo realizovali prošle godine. Ovaj projekat je obuhvatio 6 vinski pravaca sa oko 60 vinarija sa turističkim atrakcijama na ovim vinskim rutama - dodao je Branislav Knežević.
            TO Novog Sada posebno je ponosna na svoje brojne promotivne kampanje kojima želi da domaćoj, regionalnoj, ali i široj evropskoj javnosti predstavi sve aktuelnosti u turističkoj ponudi ovogodišnje prestonice kulture.
            Pored kampanja na društvenim mrežama, promocije putem domaćih i regionalnih kampanja, nastupa na domaćim i regionalnim kampanjama, TONS planira da sa novosadskim predstavnicima turističke privrede priredi promociju u regionu i na tome se već uveliko radi kada je reč o promociji u Banjaluci. Široj evropskoj javnosti, Novi Sad će ove godine biti predstavljen putem kampanje na prestižnom svetskom pretraživaču „Trip Advisor“, i ova kampanja obuhvatiće ključne mesece, od aprila do juna, tokom kojih će akcenat biti na veoma važna emitivna tržišta: Turske, Austrije i Nemačke. Od početka godine već su ugošćeni i predstavnici vodećih medijskih kuća Nemačke i Austrije, te je i na ovaj način grad prisutan u medijima poput nemačkog visokotiražnog „Die Welt“-a, i austrijskog „Salzburger Nachrichten”.
            Novine u turističkoj ponudi Sremskih Karlovaca
            Direktorka Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci, Jasmina Beljan Iskrin, stavila je akcenat na novine u turističkoj ponudi Sremskih Karlovaca:
            - Pre svega, zadovoljstvo mi je da istaknem da je Turistička organizacija u saradnji sa partnerima od ove sezone uvela objedinjenu ulaznicu. Objedinjena ulaznica podrazumeva vođenu turu uz ulaske u Karlovačku gimnaziju, Sabornu crkvu, Patrijaršijski dvor i Karlovačku Bogosloviju. Cene ulaznica za organizovane grupe su 350 dinara za decu i 500 za odrasle posetioce.
            TO Sremski Karlovci uvela je novi festival u kalendar događaja „Karlovački letnji festival“, tako da nas u toku jula i avgusta očekuje niz umetničkih događaja na različitim lokacijama u Sremskim Karlovcima - muzičkih, likovnih, grafičkih, pesničkih i drugih stvaralačkih sadržaja. Pre toga, u maju i junu očekuje nas izložba „Iz ženskog ugla“ posvećena ženama koje su stvarale na ovim prostorima, a u sklopu luka „Heroine“ Evropske prestonice kulture .
            Turistička organizacija Sremski Karlovci je na pragu otvaranja novog Informativnog centra. Naime, u novoizgrađenom objektu uz magistralni put, na samom ulasku u centar mesta, TOOSK će predstaviti integrisanu ponudu Sremskih Karlovaca i okoline na interaktivan i inovativan način.
            TOOSK je krajem predhodne i početkom ove godine objavila dve nove brošure „Vinski put Fruške gore“ i „Turistički vodič Sremski Karlovci“, a u izradi su tematske rute koje će naročito individualnim turistima, a onda i svim drugim posetiocima, odnosno grupama, pružiti nove ideje i mogućnosti u poseti ove turističke destinacije. Planiraju se zajednički programi i tematizovane rute na celoj destinaciji Novi Sad, Sremski Karlovci i Fruška gora.
            Takođe, naglašeno je da će promotivne aktivnosti i kampanje u narednom periodu TO Sremski Karlovci raditi, kako pojedinačno, tako i objedinjeno sa Turističkom organizacijom Novog Sada u cilju unapređenja vidljivosti turističke ponude.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com