Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zmaj od Kupinika nova velika atrakcija TOO Pećinci

Zmaj od Kupinika nova velika atrakcija TOO Pećinci

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            „Putnik vidi ono što vidi. Turista vidi ono što je došao da vidi“ - rekao je svojevremeno G.K. Česterton. Tim sloganom vodi se i Turistička organizacija opštine Pećinci, tako svih svojih 5 godina postojanja. Opštini Pećinci osnovanoj još 1960. godine, sa ukupno 15 naseljenih mesta, dugo je nedostajao turistički deo koji je oduvek postojao na ovim prostorima. Turistička organizacija je predvođena direktorom Ljubicom Bošković učinila da Pećinci budu i te kako vidljivi na turističkoj mapi Srbije. I ne posustaje u svojoj nameri, podržana od najbližih saradnika, a sve više i opštine.

            Naime, Turistička organizacija opštine Pećinci predstavila je na najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i regionu - minulom 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu,  na štandu Privredne komore Srbije, atraktivne turističke lokaliteta pećinačke opštine i jednodnevne turističke rute kroz opštinu, ali je ponovo izbacila jednu novost koja je zaintrigirala mnoge, predstavljajući novu digitalnu atrakciju - Zmaja od Kupinika. Posetioci sajma koji su uzeli razglednicu TOO Pećinci mogli su u tzv. proširenoj realnosti uživo da se upoznaju sa Zmajem od Kupinika, pa čak i da se sa njim fotografišu za uspomenu, a sve to putem aplikacije Holograd. Po rečima Ljubice Bošković ovaj savremeni alat za promociju najveće kulturno-istorijske znamenitosti opštine Pećinci - srednjovekovne tvrđave Kupinik, poslednje prestonice srpske srednjovekovne države, naišao je na veliko interesovanje kako posetilaca sajma, tako i kolega iz drugih turističkih organizacija, koji su listom želeli da ovekoveče svoj prvi susret sa Zmajem od Kupinika.
            Nije izostala ni promocija  Destilerije „Srpska trojka“ iz Ogara, pećinačke vinarije „Petković - Latin“ i „Malog podruma Stamenković“, a sve to začinili su kulinarski specijaliteti Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika koje su specijalno za ovu priliku pripremile medenjake sa logom pećinačke Turističke organizacije.
            U narednom periodu se priprema nastavak promocije turističke rute kroz „Predeo gde priroda grli istoriju", koja je idealna izletnička destinacija za đačke ekskurzije beogradskih i novosadskih škola sa brojnim dodatnim zabavno-edukativnim sadržajuma za decu:„Napravi taranu, umesi krofnicu" u Donjem Tovarniku na lokalitetu „Svinjarska koleba", igra sa loptama krpenjačama u Ogaru u velikom dvorištu „Aksentijevog kućerka", „Arheološka igraonica“, vožnja „Zelenim Zmajem", „Fotkaj se za Zmajem od Kupinika" u Kupinovu.
            Takođe je na programu promocija redizajniranog sajta: https://www.turizampecinci.rs/, kao i makete Kupinika i info tabli sa QR kodovima na svim lokalitetima.
            Mnoge turiste posebno interesuju manifestacije, jer na njima imaju priliku da vide „sve odjednom“, pa tako TOO Pećinci najavljuje: Svinjarsko povečerje u Donjem Tovarniku u maju, Gibanicijadu u Ašanji u junu, Likovnu koloniju i Regatu Majke Angeline u Kupinovu u avgustu, Foto safari kroz predeo gde priroda grli istoriju u Pećincima u septembru, kao i Dane zmajeva u Kupiniku i Kuruzovina Fest u Ogaru u istom mesecu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com