Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

            Turistička organizacija Zlatibor objavila je šesnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Stajina Nedovića, trenera košarkaškog kluba „Zlatibor'', prvaka Košarkaške lige Srbije, dok tema broja donosi priču o najznačajnijoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope, 43. Međunarodnom sajmu turizma u  Beogradu, gde je bogatu turističku ponudu predstavio i Zlatibor.

            Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao izuzetnoj „pet friendly” destinaciji, gde su samo neki od predloga kako bi odmor sa kućnim ljubimcem bio nezaboravan.
            Još jedna od interesantnih priča aprilskog broja je i priča o svetskom takmičenju motociklista, „Xross Hard Enduro'' reliju, kada će na Zlatiboru tokom meseca maja biti ispisano novo poglavlje istorije moto sporta u Srbiji.
            Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom meseca aprila obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o takmičenju u nebeskom trčanju za koju interesovanje na našim prostorima sve više raste. Zapažen je i ogroman uspeh nordijske skijašice sa Zlatibora, šampionke Balkana, Anje Ilić. Veliku pažnju je privukla izložba akvarela ''Azurne dubine i širine'' u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor. Ova oaza umetnosti ugostila je  i veliki broj umetnika  povodom 6. Međunarodnog simpozijuma „Slikarska duša Istoka“. Aktivan i dinamičan rad Kulturnog centra Zlatibor nagrađen je priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević” za prezentaciju kulturne i turističke ponude, povodom izuzetno uspešnog rada tokom 2021. godine.
            Aprilsko izdanje Elektronskih novina predstavlja restoran-muzej „Titovu vilu", jedinstveno mesto u Srbiji stoga što objedinjuje koncept uživanja u hrani i boravak u autentičnom zdanju, koje je spomenik kulture i svedoči o burnim vremenima i događajima. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljen je i „MONIX'' - sve što treba za potpun i nezaboravan odmor.
            Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o zlatiborskom katranu, borovom proizvodu po kome je ovaj kraj poznat od davnina.
            Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je preuzeti na internet adresi:  https://media.zlatibor.org.rs/documents/6/Elektronske-novine-TO-Zlatibor-16---13-04-2022.pdf.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com