Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

          - Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće sarađivati. Iako slični i komplementarni, pronašli smo mogućnosti za saradnju i unapred se radujem dolasku francuskih turista na Zlatibor - izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakonrazgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

          Gospođa Lei sa oduševljenjem je prihvatila poziv čelnih ljudi opštineČajetina da sa svojim saradnicima poseti Zlatibor, tako da u narednomperiodu sledi uzvratna poseta.Delegacija opštine Čajetina u kojoj su pored predsednika opštineČajetina bili i predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić iDobrivoje Marinski saradnik opštine Čajetina, obišla je u pratnjidomaćina turističke znamenitosti Eviana, među kojima je svakako iizvorište najprodavanije mineralne vode na svetu Evian. Atrakcija Evianaje i njegov golf teren o čemu razmišlja i rukovodstvo opštine Čajetina uskladu sa planovima razvoja turističkih potencijala opštine.
          Cilj posete Evianu je obilazak turističkih i sportskih sadržaja, a sve ususret realizaciji ideje velike investicije na Zlatiboru, izgradnje automoto droma sa pratećim sadržajima.
          Tokom boravka u Švajcarskoj upriličen je i sastanak u prostorijamaSvetske motociklističke federacije (FIM) u Ženevi, delegaciju izČajetine ugostili su Pol Dupark menadžer i Svetlana Nazarova koordinator.
          U narednom periodu biće organizovan obilazak staze u Le Manu-Francuskakoja je projektovana za svetska auto moto takmičenja, što će doprinetiboljoj realizaciji planova opštine Čajetina.
          Posetu i sastanke delegacije opštine Čajetina organizovali su našisunarodnici Dragoslav Perišić Kule legendarni srpski  motociklista, Dragan Kotarac, profesor fizičke kulture, rodom iz Požege koji jesedamdesetih godina došao u Francusku i njegov sin Andrea, rođen uEvianu, vrlo popularan  francuski političar.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com