Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Vojvodine u Bratislavi - slede Dani Vojvodine u Trebinju

Turistička organizacija Vojvodine u Bratislavi - slede Dani Vojvodine u Trebinju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

                ITF SLOVAKIATOUR je jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova turističke industrije u Slovačkoj. Na sajmu su bili prisutni nosioci turističke privrede- saobraćajna industrija, hotelska industrija, turističke agencije, nacionalne i lokalne turističke organizacije.

IFT SLOVAKIATOUR tradicionalno prati i sajam „Danubius Gastro“, sa najnovijim tehnologijama za proizvodnju i pakovanje hrane ,kao i oprema za hotelsku industriju.
            Turistička organizacija Vojvodine, zajedno sa TO Beograda, Srbije, Niša, Subotice i PK Vojvodine je predstavila najatraktivnije turističke proizvode AP Vojvodine na slovačkom tržištu. U okviru promotivnih aktivnosti organizovan je „Happy Hour“ na štandu. Skupu su prisustvovali ambasada RS u Slovačkoj kao i predstavnici turističke privrede iz regiona. Tom prilikom Turistička organizacija Vojvodine je  predstavila bogatu turističku ponudu za period leto-jesen 2022. godine.
            Dogovoren je nastavak saradnje  na projektima koji doprinose promociji turističkih vrednosti, kao i razmene materijalne i nematerijalne kulturne baštine dva prijateljska naroda. Najveće interesovanje posetilaca je zabeleženo za aktivni odmor, city break i gastronomiju Vojvodine.
            Dani Vojvodine, tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj posetilaca i ove godine će se održati u Republici Srpskoj, tačnije u Trebinju. Turistička organizacija Vojvodine predstaviće turističku ponudu Pokrajine u okviru manifestacije Dani Vojvodine u Trebinju u periodu od 07-08.05.2022. godine.
            U okviru štanda turističku ponudu će predstaviti i lokalne turističke organizacije Vojvodine (TO Pančevo, TO Zrenjanin, TO Subotica, TO Vršac, TO Nova Crnja, javno preduzeće putničko pristanište marina „Apatin“, Novosadski sajam i Privredna komora Vojvodine). Akcenat predstavljanja na danima Vojvodine u Trebinju će biti na gastronomiji i aktivnom odmoru u skladu sa sloganom Turističke organizacije Vojvodine (#vojvodinamično). Shodno tome u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine biće predstavljena i manifestacija Tour de Fruška koja promoviše biciklizam i aktivni odmor na Fruškoj gori. Održavanje ove manifestacije je planirano u periodu 20-22.05.2022. u Vrdniku.
            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, posetioci iz BiH su bili na prvom mestu, kada je reč o zemlji porekla stranih turista u Vojvodini u 2021. godini. Naime, došlo je do porasta broja dolazaka turista iz BiH u iznosu od 88,2% (16.829 dolazaka) i noćenja u iznosu od 93,4% (32.928 noćenja) u odnosu na isti period prethodne godine. Prosečan boravak turista iz BiH u 2021. godini iznosio je 2 dana.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com