Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Gourment sajam i zatvarajuća konferencija projekta Pannonia Gourmet

Gourment sajam i zatvarajuća konferencija projekta Pannonia Gourmet

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            U četvrtak 12.05. održana je zatvarajuća konferencija projekta u Gourmet centru u Vrdniku, a istog dana je otvoren Gourmet sajam koji je održan 12. i 13. maja. Na događaju su govorili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, rektor Educons Univerziteta prof.dr Aleksandar Andrejević, menadžer na projektu Vladica Vojinović, u prisustvu brojnih gostiju iz relevantnih  institucija, organizacija i ključnih aktera u sektoru turizma. Nakon svečanog dela konferencije, organizovana je degustacija Eat Pannonija proizvoda koji su bili izloženi u okviru Gourmet sajma, nakon čega je događaj zaključen sa organizovanim koktelom.

            Gourmet sajam predstavlja jedan od glavnih rezultata projekta, kao turistički proizvod koji će se u formi događaja održavati svake godine tradicionalno u Gourmet Centru u Vrdniku. Okupljaće sve zainteresovane strane u sektoru turizma, proizvođače i pružaoce usluga i na taj način unaprediti gastronomsko-turističku ponudu prekograničnog područja.
            Educons Unverzitet iz Sremske Kamenice je glavni nosilac projekta Pannonia Gourmet koji se finansira iz drugog poziva IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, na osi koja podstiče doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine.
            Projekat je nastao iz prepoznate potrebe da se Vojvodina predstavi kao autentična gastronomsko-turistička destinacija, kreirajući ponudu koja će stranim gastro turistima omogućiti da iskuse pravi kvalitet i ukus naše tradicije. Zbog toga što panonska tradicionalna jela i proizvodi nisu dovoljno afirmisani i prepoznati, a mnoge regije u Evropi su na tome razvile turističke proizvode i sadržaje, Univerzitet Educons kreirao je Eat Pannonia Partnerstvo koje će našu tradicionalnu gastronomsku ponudu očuvati i predstaviti je na najbolji način.  
            Eat Pannonia znak će biti zaštićen na međunarodnom nivou i biti dodeljen odabranim subjektima u sektoru turizma i ugostiteljstva - proizvođačima i pružaocima usluga, koji će uživati mnoge benefite kada je reč o promociji i plasmanu na tržištu. Takođe, izgrađen je Gourmet Centar u Vrdniku i potpuno opremljen sredstvima projekta, koji će kao prvi takav Centar u regionu predstavljati mesto susreta svih zainteresovanih strana u turizmu kada je reč o edukaciji i podizanju kapaciteta, uz različite turističke, edukativne, savetodavne i manifestacione sadržaja.

·         Program:Interreg- IPA CBC Hrvatska- Srbija

·         Naziv projekta:“Autentični gastronomski ukus za održivi socio-ekonomski razvoj prekograničnog područja”

·         Akronim projekta:Pannonia Gourmet

·         Početak projekta: 15.12.2019.

·         Kraj projekta: 14.05.2022.

·         Vodeći Partner:Univerzitet Educons

·         Projektni Partneri:Grad Vinkovci, Turistička organizacija opštine Irig, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

·         Cilj projekta:Cilj projekta je razvoj inovativnih turističkih proizvoda i promocija regionalnog  gastronomskog turizma kroz razvoj prekogranične gastronomske ponude, podizanje kapaciteta zainteresovanih strana i sveukupno povećanje atraktivnosti prekograničnog područja.
 

Vladica Vojinović
Konsultant/Projektni menadžer
Kancelarija za lokalni razvoj i upravljanje projektima

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com