Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Tour de Fruška - za vikend u Vrdniku

Tour de Fruška - za vikend u Vrdniku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Vrdnik će od 20. - 22.05. biti centar biciklizma i sporta tokom manifestacije pod nazivom „Tour de Fruška“, koju organizuju Pokrajinska vlada AP Vojvodine, glavni pokrovitelj manifestacije, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Opština Irig, Nacionalni park Fruška gora i Dom zdravlja Novi Sad.

            „Tour de Fruška“ je manifestacija sportsko rekreativnog karaktera namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a svi koji je posete će  biti  u prilici da se takmiče, kako u biciklizmu tako i u trail sportskom izazovu.  Pored promocije sporta, cilj ove manifestacije je i promocija pokrajinske privrede, koja će se svim posetiocima predstaviti na Noćnom Bazaru, na kojem će svoje mesto za promociju imati i turistička oblast, predstavljajući kulturna dešavanja, i turističke organizacije iz cele Vojvodine.
            Kada je sport u pitanju, kao glavna stvar manifestacije Tour De Fruška, takmičari će moći da se prijave za MTB maraton, rekreativnog karaktera, trail trku, trku za najmlađe posetioce „GAS GAS“, a kao najatraktivnija izdvaja se prva E - bike trka „Velika nagrada Vrdnika“. Za svaku od  trka obezbeđene su  prve tri nagrade u kategorijama za muškarce i žene. Poseban izazov takmičarima i samim trkama predstvaljaju staze, koje pružaju nesvakidašnji vizuelni ali i sportski doživljaj. Program za njih je sledeći:
            Stazu S - 15 kilometara dužine - će koriste trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE, takmičari za MTB MARATON S kao i takmičari za EBike Veliku nagradu Vrdnika;
            Stazu M - 38 kilometara - će koristiti takmičari za MTB MARATON M;
            Stazu L - 58 kilometara - će koristiti takmičari za MTB MARATON L.
            Staza drumske vožnje - 48 kilometara namenjena je za promotivnu DRUMSKU VOŽNJU, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.
            Za Tour de Fruška se prijavilo preko 500 takmičara, no kako organizatori želi da ovaj događaj privuče što veći broj posetilaca i takmičara prijave su otvorene do početka manifestacije, pa tako svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave putem sajta https://trka.rs/event/279/
            Manifestacija Tour de Fruška na jedinstven način objediniće sport, privredu i turizam. Prisustvom velikog broja privrednika iz cele Pokrajine, na Noćnom bazaru, mnogobrojni posetioci će imati prilike da probaju raznovrsne ukuse kao i da kupe proizvode iz svih delova Vojvodine.
            Takođe, Turistička organizacija Vojvodine će u skladu sa ovogodišnjim sloganom „vojvodinamično“ predstaviti turističku ponudu Pokrajine u okviru ovog trodnevnog događaja. Turističku ponudu će predstaviti i lokalne turističke organizacije Rume, Šida, Novog Bečeja, Temerina, Bačke Palanke, kao i Centar za kulturu, sport i turizam opštine Beočin. TO Vojvodine će biti predstavljena putem štampanih materijala, sa akcentom na aktivnom odmoru, pre svega cikloturizmu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com