Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Stara Pazova u fokusu interesovanja domaćih turista

Stara Pazova u fokusu interesovanja domaćih turista

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Manifestacija „Gastro Srem", u organizaciji Turističke orgranizacije opštine Stara Pazova, slovi za „feštu dobrog ukusa i dobre zabave“ i jedna je od najboljih gastro manifestacija u Srbiji i regionu. Priznanje - Zlatna plaketa za promociju gastronomije Srema, ovoj manifestaciji je dodeljena na Petom susret turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u Vojvodini - ROGALJ 2020. na Salašu 137 na Čeneju, uz obrazloženje da „kroz bogatu gastronomiju Srema, narodno stvaralaštvo, turističku i edukativnu ponudu, spaja tradicionalno i savremeno“.   Dve godine kasnije, ova dvodnevna manifestacija dobila je i priznanje „Najbolje iz Vojvodine" koje potvrđuje kvalitet u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga. Tom prilikom istaknuta je posvečenost okupljanju velikog broja uspešnih proizvođača na jednom mestu, izabranih sa mnogo pažnje da se predstave u okviru ovog gastro i kulturno-umetničkog događaja.

            Ova manifestacija prvog dana 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, imala je čast da otvori SAJAMSKI SALAŠ, novouspostavljeni reprezent vojvođanskih privrednih, turističkih, kulturnih, gastronomskih vrednosti, u organizaciji Agencije BIN Marketing iz Novog Sada.
            Dragana Zorić, direktorica TOO Stara Pazova, jedna je od ambicioznih vizionara turističke privrede u Vojvodini, koja ostvaruje svoje zamisli i zamisli svog tima. Na otvaranju sajamske manifestacije prikazan je deo muzičkog programa i onoliko izlagača koliko je prostor dozvoljavao, na manifestaciji koja će biti održana na Trgu dr Zorana Đinđiđa 02. i 03. septembra. Već u pondeljak, kao dobitnici prestižnog priznanja „Najbolje iz Vojvodine“ za ovu godinu, nastupiće na poziv pokrajinskog sekretara, dr Nenada Ivaniševića, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
            - Oba nastupa iskoristićemo za promociju naše manifestacije „Gasto Srem“. Uveliko smo već u kampanji, u pripremi programa, izboru izlagača... Kako manifestacija raste, rastu potrebe za samom organizacijom, tim pre što osećamo dužnost da opravdamo epitet najboljeg. Jako smo ponosni što smo za četiri godine uspeli da napravimo jedan istinski brend našeg mesta i opštine. Uspeli smo da se nametnemo, budemo primećeni, stali rame uz rame sa velikim manifestacijama. Vlada Vojvodine je prepoznala kvalitet koji postižemo i kojem težimo i na osnovu projekata dobili smo određena sredstva za samu organizaciju. Očekujemo i podršku naše opštine, naših privrednika i ugostitelja - istakla je Dragana Zorić, obećavajući sadržaje za sve generacije i dobru zabavu tokom dva dana.
            Direktorica kaže da Stara Pazova nije prepozata kao turistička destinacija zbog razvijene privrede, te ljudima turizam nije primarna delatnost. Da li je to zaista tako?
Gospođa Zorić je naglasila intenzivan rad turističkih radnika sa turističkim privrednicima na obogaćivanju starih i izgradnji novih prostora, istovremeno ponosna na broj smeštajnih kapaciteta koji iz godinu u godinu raste. Ohrabrujući je i podatak da je Stara Pazova, u Sremu, po broju noćenja odmah posle Iriga.
            - Nastojimo da stvorimo dobre temelje za razvoj turizma. Počeli smo od infrastrukture. Manifestacije privlače publiku i svako mesto naše opštine ima svoj događaj, poseban i drugačiji jer je ovo multikulturalna zajednica i svaka se trudi da neguje svoju kulturu i tradiciju. U tome prednjače najbrojniji Sremci koji putem kulture i bogatog nasleđa, običaja i gastronomije čuvaju i neguju staro, prezentujući ga na moderan način, razumljiv mlađim generacijama - pozvala je na saradnju gospođa Zorić, dodajući da turistu koji dođe u Staru Pazovu očekuje najveća pažnja i dinamičan program tokom tri-četiri dana boravka. Tokom leta, tu je nigde lepši Dunav i Belegiška ada. Klub ljubitelja ekstremnih sportova „Pustolov“ pripremio je katamaran za izlete i SUP daske, za najlepši doživljaj reke i njenih čari.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com