Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: Jedinstvena turistička ponuda Grada pod kulom

Dr Nataša Pavlović: Jedinstvena turistička ponuda Grada pod kulom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Afirmacijom gradskih atrakcija, podrškom u procesu obnavljanja vinske kulture, projekata usmerenih na revitalizaciju i izgradnju razvojnih potencijala, paralelnim uvođenjem novih sadržaja, Vršac je izrastao u jedinstvenu turističku destinaciju. Grad vetra, ljubavi i vina, takođe duge istorije, brojnih znamenitosti, mesto rođenja velikana iz oblasti umetnosti, nauke, sporta..., nametnuo se turističkoj javnosti kao nezaobilazno mesto koje nudi odmor, sportsko-rekreativne aktivnosti i ekstremne izazove, kulturne i dr. sadržaje.

            - Za popularizaciju ovog lepog, sadržajima prebogatog grada treba zahvaliti timu iz Turisitčke orgnizacije Vršac koji predvodi Tatjana Palkovač, direktor, vizionar sa misijom „stići do cilja“  - rekla je dr Nataša Pavlović na promociji turističke ponude Grada Vršca, u četvrtak, 02. Juna, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), i dodala da ovaj grad ima mnogo toga da ponudi u svako godišnje doba, i da će svaki turista bez obzira kada ga poseti, iz njega otići zadovoljan i sa punim koferom lepih uspomena.
            Vrščani za dobro raspoloženje i osećaj posebne prijatnosti krive ružu vetrova, jedan od zaštitnih znakova grada.
            - Vršac je poznat kao grad vetra, vina i ljubavi, a sve više ga otkrivamo kao mesto dobrih i divnih ljudi koji umeju da rade svoj posao, da se kreću u skladu sa savremenim trendovima, koji znaju da pokažu svoje gostoprimstvo i svoje turističke proizvode predstave na pravi način - naglasila je dr Nataša Pavlović, podsetivši da se na teritoriji grada nalazi najveće vinogorje u Srbiji, da tokom cele godine ima bogat i sadržajan program, brojne manifestacije među njima najstarija (ove godine će biti Dani berne grožđa „Grožđebal”, biti održani 64. put), i najveća, jer svakog trećeg vikenda u septembru, za četiri dana trajanja ugosti oko 150 hiljada turista.
            Ova manifestacija je ponela prestižno priznanje, oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, koja je nakon pet godina pauze obnovljena 2021., na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, i podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i DOO ,,Jugoinspekt - Novi Sad“.
            - Zbog prirodnih resursa, jedinstvenih mesta poput Zagajičkih brda, skrivenih između Deliblatske peščare i sela Zagajica; Vršačke kule iz XV veka i crkve Svetog Teodora Vršačkog, nazvane po episkopu Teodoru Nestoroviću iz XVI, čije ime nosi i glavni gradski trg, zaštitnik grada, Vršac treba posetiti. Vršac je jedan od „manjih“ gradova u Srbiji koji imaju dovoljno smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti i u hotelskim kapacitetima. Posebno bih istakla Hotel „Villa Breg“ na Vršačkom bregu koji dominira okolinom, te Stari podrum „Helvecija 1880“, koji će u skorije vreme početi da prima goste u punom obimu. TO Vojvodine je „Helveciju“ obuhvatila kampanjom „Vojvođanski ručak“, koja se realizuje sa ciljem brendiranja gastronomske ponude Vojvodine i njene promocije na regionalnom tržištu. To je dokaz da TO Vojvodina uvek ide korak ispred. To nije problem sa saradnicima iz TO Vršca, sa kojima imamo uspešnu saradnju - zaključila je dr Nataša Pavlović.
            Na promociji u PKV svoju bogatu ponudu predstavili su i Hotel „Villa Breg“ i „Helvecija 1880“.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com