Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Tatjana Palkovač: Vršac - grad čiste vode, čistog vazduha, dobrog vina...

Tatjana Palkovač: Vršac - grad čiste vode, čistog vazduha, dobrog vina...

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Privredna komora Vojvodine (PKV) je 02. juna, na Spasovdan, bila domaćin turističke ponude Vršca, gospodskog grada očuvane arhitekture, zanimljive istorije, bogate kulturne scene, prirodnih resursa i, kako je naglasila dr Nataša Pavlović, na jednoj od zajedničkih promocija, grad dobrih ljudi.
            Tatjana Palkovač, direktor TO Vršca, osvrnula se tom prilikom na neizvesnu situaciju u prethodnom periodu, koji je „zamrzao“ sve turističke aktivnosti. Međutim, od marta ove godine, turistička priča nastavlja da se razvija ustaljenim tokovima.

            - Pred nama je letnja sezona ozbiljnih manifestacija. Nastupili smo agresivnije, pripremili dodatne sadržaje i pored sajmova u Banjaluci, Bijeljini, Temišvaru, nastavili smo promocijom u Privredoj komori Vojvodine (PKV), zajedno sa turističkom ponudom i predstavnicima turističke privrede, ovog puta Hotelom „Villa Breg“ i „Helvecija 1880“. Odlučili smo da predstavimo turističke programe: City break, „Put vina“, Vršačke planine i šetnju po krovu Vojvodine - Guduričkom vrhu (641 mnv), Deliblatsku peščaru i Zagajička brda, turu „Vinski podrumi“, gastronomsku ponudu i brojne manifestacije koje će se održati u Vršcu tokom 2022. godine. Vršac je grad čiji stanovnici udišu čist vazduh, piju svežu, izvorsku vodu, piju kvalitetna i vrhunska vina. Vršac je jedan od tri grada u Srbiji sa najčistijim vazduhom, što je razlog više za posetu ovom gradu. Vršac je i vinarski i vinogradarski grad i ne postoji niko ko dođe, makar i u kratku posetu a da ne prođe put vina i degustira ih - istakla je Tatjana Palkovač.
            Ovom prilikom u prvom planu našle su se tri julske manifestacije. „Festival vina“ najavljen je za 01. i 02. jul, od 11-13 jula biće održan Međunarodni festival folklora, a od 28-30. jula Wind rock. Zanimljivi događaji se održavaju tokom cele godine, ali za Vrščane i njihove goste iz zemlje i regiona, pre svega Rumunije, „Dani berbe grožđa“ trećeg vikenda septembra, koji za četiri dana okupi 150 hiljada posetilaca, fešta je bez premca.
            Manifestacija „Dani berbe grožđa“ je dobitnik oznake „Najbolje iz Vojvodine 2021“ koja je potvrdila njen kvalitet, izgrađen tokom 64. godina trajanja.
            Gospođa Palkovač je takođe govorila o smeštajnim kapacitetima, kojih je u Vršcu dovoljno, kako u privatnom sektoru (trenutno preko 200 ležajeva, u 90% slučajeva na nivou 3 i 4*), tako i hotelima. Zainteresovanost Vrščana da se uključe u ovu delatnost je tolika da se kategorizacija novih smeštajnih jedinica vrši tri puta mesečno.
            Jedna od prednosti Vršca za turiste je i dostupnost svih sadržaja u gradu i njegovoj okolini. Vrlo brzo se može doći do Deliblatske peščare i belocrkvanskih jezera, Kovačice, skoknuti do Temišvara, ukoliko je turista poneo pasoš. Tu je i Gradsko jezero na kojem tokom jula i avgusta dežura spasilačka služba, a Zavod za kontrolu voda svakih 15 dana proverava kvalitet vode. Uz jezero su i bazeni, a ko želi može da se kupa i u bazenima motela „Vetrenjača“, Dunavu, Neri ili Karašu. Za pecaroše najprivlačnija je obala Kanala DTD, a prošle godine je postavljena platforma za sportski ribolov u Vlajkovcu, namenjena osobama sa invaliditetom i svim ostalim ljubiteljima ribolova ili boravka u prirodi.
            - Mislim da smo ovom prezentacijom mnoge podstakli na razmišljanje gde će provesti slobodne dane. Mi ih rado očekujemo i sigurana sam da ćemo im biti dobri domaćini - poručila je Tatjana Palkovač svima onima koji se do sada nisu odlučili gde će provesti leto.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com