Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE KITE d.o.o. - Reč partnera

KITE d.o.o. - Reč partnera

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            KITE d.o.o. i ove godine je bila partner manifestacije „Žetveni dan“, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), uz pomoć OZZ „Nizina“ iz Plavne i OZZ „Lovrenac“ iz Mladenova. Delatnost ove kompanije vezana je za prodaju i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaju motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, snadbevanje originalnim rezervnim delovima. Posebno atraktivan prodajni program čine lideri kvaliteta na svetskom tržištu, pre svega John Deere, jedan od najvećih i najpopularnijih.

            Mr Đorđe Mišković, predsednik Skupštine Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Srbije i izvršni direktor kompanije KITE d.o.o., kaže da je u jeku žetve, između ostalog i pšenice, pouzdana mehanizacija od nemerljivog značaja. Po njegovim rečima, Srbija je uvozno zavisna kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji, i iako su cene mašina i opreme porasle, u odnosu na prošlu godinu i do 40 odsto, trend pojačane kupovine kombajna i traktora se ne stišava. To objašnjava potrebom poljoprivrednika da ulože novac, ali i nacionalnim merama i IPARD programima, kao i da će se IPARD programom u sledećoj godini, održati taj kontinuitet.
            - Kompanija KITE d.o.o. u svemu ovome ima izuzetno dobar tržišni udeo i nadamo se da ćemo godinu završiti sa prodajom nešto više od 20 žitnih kombajna, i oko 200 traktora, što je apsolutni rekord u dosadašnjoj prodaji John Deere-a na ovim terenima - ističe Mišković.
            Nedavno je za vlasnike i potencijalne kupce, nakon dve godine pauze, kompanija organiizovala ekskurziju obilaska traktora i kombajna John Deere, za 40 poljoprivrednih proizvođača, da se upoznaju sa procesom proizvodnje mašina koje svakodnevno koriste u svojoj proizvodnji, razmene iskustva o korišćenju ovih vrhunskih mašina.
            - Naša kompanija se osim prodajom i servisom, bavi i edukacijom korisnika naše mehanizacije i opreme, i jako nam je važno da se na licu mesta upoznaju sa procesom njihove proizvodnje, u kojoj svakih četiri minuta sa linije montaže „silazi“ jedan novi traktor. Ovaj deo podrazumeva i druženje, gde se poljoprivredni proizvođači upoznaju i ostvare međusobni kontakt, a tu su i agrarni novinari, profesori - stručnjaci, lizing kuće, predstavnici banaka, i sve to zajedno utiče da se po povratku osećaju bolje i sigurnije sa svojim John Deere mašinama - rekao je mr Đorđe Mišković.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com