Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO GOURMET centar VRDNIK - nova ponuda, novi izazov

GOURMET centar VRDNIK - nova ponuda, novi izazov

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička prestonica Srema - Vrdnik, opština Irig, smeštena u srcu Fruške gore, oivičena najstarijim nacionalnim parkom u zemlji, mesto gde je još uvek vazduh čist, a voda termalna, lekovita..., priča priču o prirodnim, kulturnim, istorijskim vrednostima ovog podneblja, a od skora i tradicionalnoj gastronomiji. Nekada rudarsko mesto danas sa hotelsko-rekreativno-lečilišnim kapacitetima: „Termal“, „Premier Aqua“ i „Fruškim termama“, Banja Vrdnik postaje prestižna destinacija koja godinama unazad svoj razvoj gradi u pravcu turizma.

            Prepoznajući sve mogućnosti optimalnog geografskog položaja, klimatskih uslova, nadogađenim kulturno-istorijskim osobenostima ovog prostora, kao i specifičnim prehrambenim proizvodima, EDUCONS Univerzitet iz Sremske Kamenice je sredinom maja otvorio GOURMET edukativni centar, inovativni turistički proizvod jedinstven na ovim prostorima, sa ciljem promocije regionalnog gastronomskog turizma. Za originalnu ideju i njenu realizaciju skrenuo je pažnju međunarodne javnosti, što je rezultiralo učešćem na projektu finansiranom iz drugog poziva Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.
            - GOURMET centar je edukativno centar Univerziteta EDUCONS koji je nastao kao ideja međunarodnog projekta koji je imao za cilj da okupi sve proizvođače sa prostora Panonije i da u ovom objektu formira reprezentativna kuhinja koja će propagirati tradicionalne proizvode sa ovog područja. Objekat poseduje 15 smeštajnih jedinica, 13 soba i dva apartmana, veliku multifunkcionalnu kongresnu salu, malu salu za sastanke. Ono što ga čini specifičnim su dve kuhinje: restoranska i edukativna. Težište je na ovoj drugoj, koja služi kao trening centar za obuku novih kuvara i ostalog osoblja iz oblasti ugostiteljstva. Kuhinja ima dve namene: za obuku i teninge kuvara, te komercijalnu koja ide u susret događajima poput team building-a, proslava, obeležavanja godišnjica, uz superviziju našeg Chef-a. Opremljena je tako da gosti imaju mogućnost da uče da kuvaju, a kuvano potom konzumiraju. Objekat poseduje i spa blok: u ponudi su dve hidromasazne kade i sauna, usluga masaže. Cilj menadžmenta je da GOURMET centar bude prepoznat kao mesto okupljanja pravih gurmana, ljudi koji vole da probaju recepte sa prostora Panonije, ali i lokalne delicije - istakao je dr Srđan Milošević, vanredni profesor na Univerzitetu Educons za oblast turizam.
            U kompletiranju ponude radi se mnogo, radi se brzo. Za relativno kratko vreme okupljen je zavidan broj lokalnih proizvođača: vinara, pčelara, proizvođača suvomesnatih proizvoda, posebno kulena i pršute, mlečnih proizvoda, dobro poznatih sremačkih tvrdih i polutvrdih, sa raznim dodacima, kozjih i kravljih sireva. Od tih proizvoda pripremaju se specijaliteti u restoranu GOURMET centra.
            Sremce krasi ljubav prema hrani i svi koji dođu u Srem rade to isto. Neki smatraju da je ta pojava zarazna, neki tvrde da je reč o aktivnostima. Kako bi zaokružili turističku ponudu u GOURMET centru, gostima se predlažu brojni indoor i outdoor sadržaji. Prirodno okruženje pretpostavlja što više boravka na vazduhu, pa su između ostalog osmišljene ture obilaska srednjovekovnih manastira, posete lokalnim vinarijama, istorijskim objektima koji su ispisivali stranice prošlosti ovog kraja, prirodnim atrakcijama....
            Ovaj prostor fokusiran je na dolazak grupa iz Novog Sada, Beograda i šire okoline, kao mesto okupljanja, kvalitetnog druženja i realizacije team building programa.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com