Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Povezivanje je snaga razvoja

Povezivanje je snaga razvoja

  • PDF

            Nephodnost poslovne saradnje u smislu povezivanja, udruživanja, umrežavanja, radi ostvarenja zajedničkih ciljeva i interesa, prisutniji je nego ikada. Potreba za razvojem poslovnih odnosa, kako na horizontalnom, tako i vetrikalnom nivou, kako bi se unapredila konkurentnost, obezbedio rast jedne ideje u okviru poslovne jedinice, kompleksan je izazov koji polazi od činjenice da je danas, više nego ikada ranije, pojedinac, grupa, zajednica zavisna od drugih, manje ili više kompatibilnih subjekata.

            Teza da niko ne može sam bez podrške drugih u poslovnom svetu, bez obzira na obim i vrstu delatnosti, neupitna je, bilo da se radi o kreiranju veza između istih ili različitih sektora na poznatim ili novim vrstama platformi. Veća dodata vrednost kroz produžavanje lanaca vrednosti omogućava višu produktivnost i bolju zaradu, preduslov je rasta, ali i pukog opstanka.
            U malim poslovnim sistemima međusobna komunikacija je prirodna i logična, a razmena iskustava među kolegama, partnerima, bilo da se odnosi na proizvođače organskih proizvoda, ili ratare koji obrađuju desetine i stotine hektara, neizbežna. Turističke radnike koji, kako bi privukli veći broj turista, programe obilaska svog kraja uvezuju sa ponudom susednih opština. Pružaoci usluga, usled popunjenosti svojih kapaciteta preporučuju konkurentske, svesni da će izlaženje u susret na ovaj način rešiti problem, ujedno zadovoljiti očekivanja. Udruživanje poljoprivrednika u zemljoradničke zadruge, najočigledniji je primer dobre prakse, koji svojim članovima garantuje bolji i povoljniji ekonomski položaj.
            Život današnjice dizajniran je po principu zajedništva. Činjenja dobrog i deljenja sa drugima. Ko to ne razume u velikom je problemu.

REVIJA TOPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE br. 33 Uvodnik
Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com