Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Bogat i više nego zanimljiv program zlatiborskog Kulturnog leta

Bogat i više nego zanimljiv program zlatiborskog Kulturnog leta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Koncertom simfonijskog orkestra „Virtouzi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđićau petak, 15. jula, na Kraljevom trgu na Zlatiboru, zvanično je počela manifestacija „Kulturno leto“. Festivalski orkestar „Virtouzi” čine izabrani najvrsniji instrumentalisti iz naše zemlje, pokazali su zlatiborskoj publicisvoju virtuoznost i energiju i nakon portpirija sadržanog od numera klasične, preko latino muzike, za kraj nastupa, na bis odsvirali numere „Zajdi, zajdi“, Eduardo di Kapua „O sole mio”, Ofenabahov „Kan kan“, „Pukni zoro” i „Marš na Drinu”.

            Dugo očekivani početak Kulturnog leta privukao je veliko interesovanje i posetu. Posebna atrakcija bila je  nova multimedijalna fontana na jezeru koja je svojim „plesom”  dodatno podigla atmosferu, a publika je  delove koncerta mogla da prati i na vodenom bimu. Ve tri dana kasnije, 18. jula, na Kraljevom trgu nastupila je ženska pevačka grupa „Ogrlica od bisera“ i tako će biti do kraja avgusta. Predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru biće ispunjena brojnim koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su bogat program „Zlatiborskog kulturnog leta''. Najveći broj manifestacija održavaće se na letnjoj pozornici Kraljevog trga, pored jezera koje je tokom proteklog perioda rekonstruisano i opremljeno novom multifunkcionalnom fontanom. Tu će, svakako, najviše pažnje privući koncerti poznatih muzičara.
            Ovog leta posetioci Zlatibora uživaće u koncertima grupe „Frajle“, „Partibrejkersa“, „Zane“, „Beogradskog sindikata“, Nine Badrić, kabareu Nebojše Dugalića, kao i u  koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a. Tokom jula i avgusta na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovani i nastupi brojnih folklornih društava iz Srbije i regiona, među kojima su KUD „Abrašević“ - Aranđelovac, UG „Veterani Zlatibora“, KUD „Gruža“, KUD „Naš zavičaj“ i mnogi drugi.
            Pored muzičkih koncerata i nastupa KUD-ova, na programu „Zlatiborskog kulturnog leta'' su i predstave, od kojih se posebno izdvajaju dečije, pripremljene za najmlađe posetioce Zlatibora. Tokom avgusta na Kraljevom trgu biće organizovan i Turnir u basketu 3x3, kao i festivali „Licidersko srce“ i „Moravski biseri“.
            Program „Zlatiborskog kulturnog leta“, kao i prethodnih godina, upotpuniće tradicionalne seoske manifestacije. Sela Zlatibora nadaleko su čuvena ne samo po lepoti pejzaža i gostoprimljivim domaćinima, već i po manifestacijama koje se tokom cele godine organizuju. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgust, obeležiće se tradicionalno u Rožanstvu manifestacijom „Bez izvora nema vode“, dok se u selu Trnava od 17. do 22. avgusta održava likovna kolonija. Pored toga, selo Tripkova biće selo domaćin Miholjskih susreta sela.
            Zlatibor će letos svoje posetioce obradovati i projekcijama najnovih filmova u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor.  Pored bioskopskih projekcija, tokom predstojećeg leta u ovom zdanju prikazivaće se i predstave i izložbe slika poznatih umetnika.
Detaljan program možete da pogledate na: https://media.zlatibor.org.rs/documents/5/Program-dogadjaja_kulturno-leto-2022---za-sajt-(1).pdf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com