Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Vesti sa Zlatibora

Vesti sa Zlatibora

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U okviru promocije Dragačevskog 61. Sabora trubača u Guči, koji će se održati u periodu od 05. do 07. avgusta, posetioci zlatne planine imali su priliku da u subotu, 30. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru upoznaju predstavnike Turističke organizacije „Dragačevo“. Svoju ponudu kao i predstojeću veliku manifestaciju promovisali u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor. Svim zainteresovanim prolaznicima su predstavili program predstojećeg 61. Sabora trubača u Guči kao i ponudu jednog od najpoznatijih restorana, Broćića avlije.

            Gosti su imali priliku da degustiraju specijalitete pomenutog restorana, ali i da uživaju uz neizostavne zvuke trube mladog orkestra Miroslava Đunisijevića. Predstojeći 61. Sabor trubača u Guči održaće se od 05. do 07. avgusta gde organizatori očekuju veliku posetu, ne samo gostiju iz naše zemlje već i iz inostranstva.
            U okviru karavana zdravlja „Aktivnija Srbija'', pod sloganom „Jaka porodica”, na Kraljevom trgu je 1. avgusta održan javni trening  na otvorenom, uz stručno vođstvo i poruke za zdravije načine života. Pored mnogobrojnih vidova aktivnog odmora koje Zlatibor nudi, manifestacija „Aktivnija Srbija'' naišla je na veliko interesovanje i  motivisala posetioce da se zabave, rekreiraju i vežbaju zajedno sa članovima svojih porodica. Deca su kroz igru uživala u zabavno-rekreativnom programu i kreativnim radionicama za najmlađe.
            Projekat „Aktivnija Srbija'' osmišljen je kao masovni javni trening, koji se organizuje na trgovima gradova širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti građana da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja. Stručni tim je sastavljen od doktora sportskih nauka, nutricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji podržavaju ovaj sportsko-edukativni projekat.
            Svi učesnici su dobili poklone od partnera projekta: „VODA VODA” je pripremila vodu za osveženje, prijatelji projekta podelili su majice, dok je brend “Volim dobro u ljudima” sve obradovao zdravim sokovima.
            Nakon javnog treninga u okviru karavana „Aktivnija Srbija'' na letnjoj pozornici Kraljevog trga  nastavljaju se programi sadržajnog „Zlatiborskog kulturnog leta''.
            Detalja program „Zlatiborskog kulturnig leta“možete da pogledate na adresi: www.zlatibor.org.rs.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com