Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE GOSPOJINA 2022 - KONCERTI ZVEZDA ROCK’N’ROLL I NARODNE MUZIKE

GOSPOJINA 2022 - KONCERTI ZVEZDA ROCK’N’ROLL I NARODNE MUZIKE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            Povodom gradske slave Velike Gospojine, u Novom Bečeju, od 26-28. avgusta biće održana manifestacija Velikogospojinski dani tokom koje posetioce očekuju koncerti nekih od najvećih zvezda rock’n’roll i narodne muzike.

            Tokom tri dana posetioci će uživati u bogatom dnevnom i noćnom programu za sve generacije, a najatraktivniji deo manifestacije su koncerti. Muzički program Velikogospojinskih dana će u petak 26. avgusta otvoriti nastupi grupa Kal i Đusi Kovač i prijatelji.
            Subota 27. avgust je rezervisana za ljubitelje rock’n’roll-a. Na velikoj bini na Tiskom keju od 20 časova će nastupiti legendarni rokeri Partibrejkersi. Spoj klasičnog rokenrola sa bluz rifovima i autentičnim i jezgrovitim tekstovima već četiri decenije krasi rad Brejkersa. Frontmen Zoran Kostić Cane obećava odličan provod, a bezvremenski hitovi ovog kultnog benda to i garantuju.
            U 21.30 na scenu će stupiti najpoznatiji srpski Irci, Orthodox Celts. Negujući tradiciju irske muzike, Celtsi predstavljaju prepoznatljivu pojavu, jedinstvenu na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom.
            Za kraj rock’n’roll večeri od 23 sata na scenu stiže furiozni i nadrealni Dr Nele Karajlić. Sa svojim bendom Osiromašeni uranijum, Nele će izvoditi najveće hitove “Pušenja”-“Ženi nam se Vukota”, “Gile šampion”, “Nedelja kad je otišo Hase”, “Il si bos il si hadžija”, “Dan Republike”, “Guzonjin sin”, “Fikreta” i mnoge druge bezvremenske hitove, koji se podjednako doživljavaju kao i pre 20 godina.
            U nedelju 28. avgusta posle velike litije posvećene Uspenju Presvete Bogorodice posetioce tokom celog dana očekuju brojni sadržaji, a od 20 časova na Tiskom keju biće održan koncert velike zvezde narodne muzike Aleksandre Prijović. Njene pesme beleže milionske preglede, a poznata je po upečatljivim živim nastupima.
            Dvadeset osmo izdanje Velikogospojinskih dana će zatvoriti koncert Saše Matića, koji je više od 20 godina na srpskoj folk-pop sceni. Poznat je po brojnim hitovima koji su nezaobilazan deo svake proslave, a tokom karijere je ostvario i brojne muzičke saradnje sa najvećim srpskim muzičkim zvezdama. Vrhunac večeri će biti spektakularni vatromet, kojim će u ponoć biti zatvorena manifestacija koja decenijama privlači stotine hiljada posetilaca iz zemlje i regiona.

Fotografija 2: Partibrejkers - foto Romana Slačala
Fotografija 3: Orthodox Celts - photo Uroš Žunić
Fotografija 4: Dr Nele Karajlic - foto LiveProduction
Fotografija 5: Aleksandra Prijović - foto Nemanja Novaković
Fotografija 6: Saša Matić - foto Dušan Petrović

Izvor: https://novi-becej.travel/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com