Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA POČINJE SEDMI BEČEJ FOLK FEST

POČINJE SEDMI BEČEJ FOLK FEST

  • PDF

            Sedmi po redu Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ počinje u subotu, 13. avgusta i trajaće do utorka 16. avgusta. Ljubitelji tradicionalne igre uživaće tih dana u Bečeju na Trgu oslobođenja.

            Na manifestaciji će i ovog puta, pored organizatora Кulturno-umetničkog društva „Đido” Bečej, biti predstavljeni učesnici iz više stranih zemalja: iz Meksika, Obale Slonovače, Slovenije, Slovačke ... Pored četiri koncertne večeri, festival je obogaćen dodatnim programom u vidu defilea učesnika, koji šarenilo i egzotiku svojih nošnji, muzike, običaja prikazuju na ulicama Bečeja.
            Svi prisutni moći će da posete Etno bazar, koji je svake godine bogatiji za izlagaoca više. Razne rukotvorine, krasiće i ovaj sedmi "Bečej folk fest".
            Festival je do sada ugostio brojne učesnike, ansamble 21 države sa četiri kontinenta, kao što su Кolumbija, Gruzija, Rusija, Francuska, Španija, Italija, Peru, Кipar, Rumunija, Mađarska, Češka, Slovenija, Hrvatska, Egipat i druge zemlje. Ovogodišnji presedan je da ćemo imati priliku da ugostimo Ansambl "Venac" Priština, Gračanica. Samostalni
koncert ovog ansambla se sa nestrpljenjem očekuje drugog dana festivala.
            Zahvaljujući „Bečej folk festu“ - Bečej, mirna vojvođanska varoš, postaje prestonica svetske kulture svakog avgusta. Zato Vas sa velikim zadovoljstvom pozivamo da tih dana budete sa nama i da propratite ovu značajnu manifestaciju. „Bečej folk fest“ je pod pokroviteljstvom UNESК-a.

Kontakt osobe:
Predsednica UO Snežana Sekulić +381 69 1709790
Umetnički rukovodilac Goran Dumanović +381 64 3094244
Poslovni sekretar Marina Ćurčić +381 61 1820655

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com