Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA DUNAVSKI KULTURNI FESTIVAL - PALATA ILION ZAVIČAJNA ZBIRKA SREMSKI KARLOVCI

DUNAVSKI KULTURNI FESTIVAL - PALATA ILION ZAVIČAJNA ZBIRKA SREMSKI KARLOVCI

  • PDF

            Po prvi put u predivnom ambijentu dvorišta palate Ilion u Sremskim Karlovcima, u petak, 13. avgusta, održaće se muzički festival pod nazivom Dunavski Kulturni Festival. Ovaj jednodnevni muzički festival deo je programskog luka „Dunavsko more" Evropske prestonice kulture koji izmešta centar umetničkih događaja na obale Dunava i u okolna mesta Novog Sada. Festival ima za cilj da domaćoj publici prikaže deo spektra muzičke raznolikosti koju nude bendovi i muzičari iz Evrope i regiona, posebno oni koje spaja Dunav, i priroda uopšte, što se i manifestuje u njihovoj živopisnoj muzici i vedrini koju šire na svojim nastupima.

            Ovoga puta, akcenat je na originalnoj, autorskoj muzici koja je svojom žanrovskom mešavinom, zabavnim karakterom i virtuoznom izvedbom probila sve granice i uspela da od ovih, naizgled lokalnih heroja, napravi svetski prepoznate umetnike.
            Program će početi već u 18 časova, a na bini će se smenjivati DJ Killo Killo, lokalac sa eklektričnom selekcijom belosvetske muzike koja može rasplesati i usnulog medveda, zatim Gustafi, bend iz Istre, čije pesme se zavole iz prve zbog živopisnih tekstova i vinskih ritmova, La Caravane Passe koji će se sjajno nadovezati sa gypsy swingom prošaranim šmekerskim gruvom koji može samo veliki Pariz da izrodi. Za njima logično sledi Magnifico, Slovenac sa balkanskim smislom za humor, koga ovdašnja publika već dobro poznaje, i, za kraj, Pannonia Allstars Ska Orchestra iz Budimpešte, koji već u svom nazivu otkriva da se radi o legendarnom ska orkestru koji će iz nas neminovno da izvuku poslednji atom snage i poderu do kraja naše plesne cipele…
            Dobra vest je da je ulaz na ovo dešavanje slobodan i da ćete kućama otići mnogo bogatiji i veseliji nego što ste došli.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com