Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička oganizacija grada Sombora najavljuje

Turistička oganizacija grada Sombora najavljuje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija grada Sombora dostavila je spisak predstojećih manifestacija za koje je potvrđeno da će biti održane. Evo koje su u pitanju, kada i gde:

BODROG FEST U BAČKOM MONOŠTORU, 12 - 13.08.
Etno festival hrane, tradicije i starih zanata usmeren je ka negovanju tradicije svih naroda ovog područja i promovisanju prirodnih vrednosti „Gornjeg Podunavlja“. Sastoji se iz dvodnevnog programa: „Bodroški kotlić“, „Fijakerijada Bodroga“, kulinarska  ponuda, kulturno klasični program, kulturno umetnički program, zanatski program, koncert „Bodrog fest za mlade“ i još mnoštvo edukativnih i kulturnih sadržaja Informacije: tel: 025/807-504.

KONJIČKE TRKE ZA PEHAR SOMBORSKIH NOVINA, 14.08.
Tradicionalna manifestacija se održava na Gradskom hipodromu u Somboru. Među mnogobrojnim trkama najznačajnija i najpopularnija je „Trka za pehar Somborskih novina“.
Informacije: tel. 062/189-7595.

SOMBORSKO LETO ZA MLADE,  12. avgust - Međunarodni dan mladih
Centralni događaj „Somborskog leta za mlade" je koncert pod nazivom „Muzika na točkovima“, a u večernjim časovima se održavaju rok koncerti. Informacije: tel. 025/444-249.

VELIKOGOSPOJINSKE VEČERI U STAPARU, 19.08.-10.09.
U čast Velike Gospojine od 19. avgusta kada počinje otvaranje Velikogospojinskih večeri svako veče do 10. septembra održavaju se raznovrsni programi: veče folklora, književno veče, izložba slika, takmičenje u fudbalu, stono-tenisko takmičenje, izložba golubova, izložba pasa, tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. Informacije: tel: MZ „Stapar“ 025/5827-734.

SMOTRA PARADNIH KONJA I FIJAKERA, 21.08.
Manifestacija obuhvata Prvenstvo Srbije u dvopregu, KUP Stapara, Revija zaprega tradicionalnog tipa i Četvoropreg - vožnja na kapije. Ovo je za sada jedino takmičenje ovog tipa u somborskoj opštini. Informacije: tel. 025/5827-971.

MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA, 27.08.
U organizaciji Udruženja pčelara „Avram Maksimović“, u ulici Kralja Petra I u Somboru, pčelari somborske i apatinske opštine priređuju međunarodni sajam pčelarstva. Pored raznovrsnih proizvoda od meda, izložena je i pčelarska oprema najpoznatijih proizvođača iz zemlje i inostranstva.Informacije:  Udruženje pčelara „Avram Maksimović“, tel. 069/180-5941, e-mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , www.up-avramso.in.rs.

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA SOMBORA
www.visitsombor.org

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com