Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE USPEŠNO ODRŽANI DANI VOJVODINE U TEMIŠVARU

USPEŠNO ODRŽANI DANI VOJVODINE U TEMIŠVARU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Manifestacija „Dani Vojvodine“ po peti put je održana u Temišvaru, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (www.vojvodina.travel), u periodu od 11-13. avgusta 2022. godine.

            Događaj je počeo održavanjem konferencije za medije, gde su se obratili Vladan Tadić, generalni konzul Srbije u Temišvaru, prefekt Mihaj Ritiju (Prefektura Županije Timiš), Viorel Coifan, savetnik predsednika Županijskog saveta Timiš, , Dejan Popov, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji, Palimir Tot, zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga u Privrednoj komori Vojvodine i Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine. Konferenciju su propratili brojni mediji iz Rumunije i Srbije.
            Na Trgu Pobede u Temišvaru predstavljena je turistička ponuda Vojvodine sa akcentom na predstojećim manifestacijama. Pored Turističke organizacije Vojvodine turističke sadržaje i predstojeće manifestacije predstavile su turističke organizacije Vršca, Sremske Mitrovice, Kikinde, Nove Crnje, Subotice, Temerina, kao i Akvapark Petrolend. Posetiocima događaja predstavljena su i vina sa prostora AP Vojvodine. Građani Temišvara su iskazali veliko interesovanje za predstavljenu turističku ponudu Pokrajine, a pored manifestacija najviše su zainteresovani za gastro i vinski turizam Vojvodine. Događaj je upotpunio nastup ženskog tamburaškog sastava „La Banda“.
            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku posetioci iz Rumunije su u 2021. godini bili na desetom mestu kada je reč o zemlji porekla stranih turista u Vojvodini. Vojvodinu je u 2021. godini posetilo 4.376 posetilaca iz Rumunije što je porast u iznosu od 44% u odnosu na 2020. godinu. Turisti iz Rumunije ostvarili su u 2021. godini 11.063 noćenja što je na istom nivou kao i 2020. godine. Prosečan boravak turista iz Rumunije iznosio je 2,5 dana.

            Više fotografija sa Dana Vojvodine u Temišvaru možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com