Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Zlatiborska kupališta

Zlatiborska kupališta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Planinski raj tokom letnjih vrućina...Tako opisuju Zlatibor, koji je i ovog avgusta prepun turista iz Srbije i inostranstva. Ovde ih, pored mnoštva sadržaja, atrakcija i uslova za aktivan odmor u prirodi, kao magnet privlače raznovrsna kupališta i bazeni na otvorenom. Lepo uređeni i sa čistom vodom, najbolja mesta za osveženje kad žega pritisne.

            - U idealnoj kombinaciji planinskog odmora i uživanja na otvorenim kupalištima i bazenima gosti pronalaze ono što im je potrebno za savršen letnji užitak - objašnjava takvo interesovanje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.
            Pogled na privlačna i uređena kupališta kreće od ulaza u turistički centar Zlatibora. Tu svakog dočeka olimpijski bazen kraj hotela ''Olimp'' i manji dečji uz njega, mesto za pravo opuštanje tokom vrelih letnjih dana. Za njim slede i manja kupališta u centru, sa uređenim bazenima i visokim higijenskim standardima. A u blizini je planinsko okrepljenje nalik morskom: u slanoj vodi sa mirisom mora gosti mogu uživati na bazenu Vile ''Romantika'', koja se nalazi nedaleko od turističkog centra Zlatibora.
            Zatim se ređaju opuštajući letnji prizori iz okoline, sa kupališta u lepim selima zlatiborskim. Počev od atraktivnog Gostilja, gde bazen u parku blizu čuvenog vodopada, pune čistom izvorskom vodom, preko Ljubiša i poznate ''Boškove vode'' čije kupalište upotpunjuje sliku možda i najlepšeg turističkog domaćinstva. Zatim do bazena u Golovu, privlačnom selu, gde se osvežavaju u čistoj vodi sa obližnjeg izvora. Tu u blizini su Mušvete sa svojim lepim kupalištem, a na drugoj strani Zlatibora, prema Semegnjevu, nalaze se ''Zlatiborska jezera'', ''Trčinoga'' i kupalište zvano ''Kod Komša'' sa najdužom tradicijom. Taj krug mesta za letnje rashlađenje završava se uređenim bazenima u srcu prirode, smeštenim između Sušica i Branežaca, a to mesto (uz kupanje je i ribolovački raj) zovu ''Jokino vrelo''.
            Zlatiborski turistički poslenici potrudili su se da na svim kupalištima i bazenima stvore ambijent prijatan za odmor, a ''zlatna planina'' je tu da svojom ''ružom vetrova'', mirisom borova i lepotom prirode omogući da se posetioci osećaju kao u pravom planinskom raju.

www.zlatibor.org.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com