Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Rezervišite prvi vikend u septembru za GASTRO SREM u Staroj Pazovi

Rezervišite prvi vikend u septembru za GASTRO SREM u Staroj Pazovi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            „Gastro Srem“ - manifestacija koja je dobila nagradu „Najbolje iz Vojvodine“, najavljuje spektakl za prvi septembarski vikend u vidu takmičenja u brzom razvijaju testa, učešća gastro blogera, prisustva najboljih kuvari iz Srema koji će pripremati specijalitete u centralnom delu manifestacije, otkrivanja tajnog sastojka kolača u kome je uživao i Betoven, degustaciji čokolade u obliku Srbije, kao i prisustva zaštitnog lica manifestacije, glumca Aleksandra Dunića.

            Gastronomsko - turistička manifestacija „Gastro Srem" biće održana po peti put, ove godine 02. i 03. septembra od 18h na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi i promovisaće zabavu, druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost, okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodima izdvajaju po kvalitetu, kao i najpoznatije moderne tamburaške sastave iz Vojvodine.
            U okviru manifestacije biće održan „Gastro Show“ koji podrazumeva takmičenje najboljih kuvara iz Srema u pripremi sremačkih i vojvođanskih specijaliteta za posetioce (valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kurzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlacke, ćufte u kifli..) , takmičenje u brzom razvijanju testa, degustaciju najboljih vina i rakija iz tog kraja. Manifestaciju će pratiti i gastro blogeri koji će u okviru Gastro Show-a imati zasebnu aktivnost. Posetioci će biti u prilici da prisustvuju i otkrivanju tajnog sastojka kolača iz Golubinaca u kome je navodno uživao i Betoven. Takođe, premijerno će imati priliku da vide izlivanje čokolade u raznim oblicima, a jedan od njih je oblik naše države - čokolada u obliku Srbije.
            - Manifestacija „Gastro Srem“ je dobitnik priznanja „Najbolje iz Vojvodine" Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koje garantuje kvalitet. Veoma sam ponosna, jer već petu godinu za redom se trudimo  da osmislimo manifestaciju koja će biti drugačija, i na sofisticiran način prikazati tradiciju ovog kraja, zanimljivu i mladima i starima. Za ovogodišnji Gastro Srem smo pripremili do sada najraznovrsnije i slane i slatke specijalitete, a u centralnom delu Trga kuhinju na otvorenom - Gastro centar u kojoj ćemo prirediti „Gastro Show“ sa više relevatnih učesnika. Ceo gastronomski užitak pratiće najbolji tamburaši iz Vojvodine. Smatram da ne postoji osoba kojoj sve ovo neće biti zanimljivo. Obezbedili smo i dovoljan broj mesta za sedenje, tako da ko god dođe moći će da nađe i svoje mesto - navodi Drgana Zorić Stanojković, direktor Turističke organizacije opštine  Stara Pazova.
            Manifestacija se održava u organizaciji Opštine Stara Pazova i pod pokroviteljstvom  Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu .

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com