Sun04142024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE MAJSTORI PAPRIKAŠA NA BAČKOM KOTLIĆU

MAJSTORI PAPRIKAŠA NA BAČKOM KOTLIĆU

  • PDF

            Turistička organizacija opštine Bač održala je u subotu 27.08.2022. godine, u Gradskom parku u Baču, gastronomsku manifestaciju „Bački kotlić“, osamnaesti put za redom. Na manifestaciji su bile prijavljene 84 ekipe, a predato je 29 uzoraka ribljeg paprikaša.

            Članovi stručnog žirija: Predrag Torubarov iz Bača, Jovica Majkić iz Bođana i Vladimir Bajić iz Deronja su nakon višesatnog većanja, doneli odluku da nagrada za treće mesto pripadne ekipi „Teletabisi“, drugo mesto osvojila je ekipa „Restoran kod doktora“, dok je ovogodišnji pobednik „Bačkog kotlića“ ekipa „Zaboravljeni“, koju je predvodio Vukašin Đaković. Pobednička ekipa je osvojila putovanje na Divčibare, sedam dana za 4 osobe, veliki kotlić sa nogarama, ogledalo iz staklarije „Taman“, diplomu i pehar, kao i paket koji je pripremila „Aleva“ doo.
            Posebno interesantan deo manifestacije, svake godine bude izbor za najlepše dekorisan sto. Ovogodišnji žiri, koji je radio u sastavu: Nada Gajić, Milica Jovin i Zorana Ilić, dodelio je ovu nagradu ekipi „Vrtić Kolibri“. Nagrada za najduhovitiju ekipu, otišla je u ruke ekipe „Prazan sendvič“. 
            U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi KUD „Mladost“ iz Bača, koji su se u igračkom delu programa predstavili koreografijom igara „iz Leskovca“ i „Džambaskim igrama“. Stručni rukovodilac ansambla je Magdalena Bartolović Štrbac. Nakon toga, publika je uživala u pevačkom bloku članova Kulturno-umetničkog društva „Mladost“.
Za sjajan provod, bio je zadužen Bole bend iz Gajdobre.
            Manifestaciju „Bački kotlić 2022“ je pratio veliki broj kako lokalnih, tako i regionalnih medija, poput kolega iz medijskih kuća: BAP, Radio televija Vojvodina, Radio Bačka i ovom prilikom im se zahvaljujemo što su došli da izveste o jednoj od naših najvećih manifestacija. Turistička organizacija opštine Bač se posebno zahvaljuje dugogodišnjim sponzorima ove manifestacije: Opštini Bač, Domu zdravlja Bač, „Alevi“ doo koja je za sve učesnike pripremila poklone, staklariji „Taman“ iz Novog Sada, kao i svim posetiocima, takmičarima i gostima, koji su svojim prisustvom upotpunili manifestaciju „Bački kotlić 2022“.

Darko Vojnović
direktor Turističke organizacije opštine Bač

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com