Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Dani piva Zrenjanin 2022

Dani piva Zrenjanin 2022

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Tokom trideset i sedmih, tradicionalnih Dana piva na trgove i glavne ulice grada slio se izuzetno veliki broj ljudi. Bogat i kvalitetan program, namenjen svim generacijama i najrazličitijim ukusima, se održavao na nekoliko lokacija u gradu. Svakako, najatraktivnije lokacije, kao i do sada bile su Trg slobode i Žitni trg, gde se i okupljao najveći broj ljudi.

            Uz tradicionalnu zdravicu Prvoslava Zakovskog Zake, 08. avgusta, krenula je iz Gradske bašte povorka fijakera, koja je uz besplatno pivo, pozivala naše sugrađane na 37. Dane piva, koji su se ove godine održali od 09. do 14. avgusta.
            Manifestaciju je, u utorak na Žitnom trgu, zvanično otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Prisutne je pozdravio i Zaka uz uzdignutu kriglu i zdravicu. Program je te večeri nastavljen koncertima bendova Inspektor Blaža i kljunovi i Orthodox Celts. Narednih pet dana na Žitnom trgu smenjivali su se i stvarali odličnu atmosferu bendovi i muzičari poput Jerusalimskih pilića, Ateist repa, Koncert majstora, Bjesova, Kolje, S.A.R.S.-a, Vrela, Dejana Petrovića i Big benda. Na završnoj večeri, pred prepunim trgom nastupio je Banat bend, a nakon njega Ana Bekuta.
            Muzički program na Trgu slobode počeo je u četvrtak, još jednim izvanrednim koncertom Zrenjaninske filharmonije, koja je zajedno sa dirigentom Mikicom Jevtićem i uz vrhunskog violinistu Stefana Milenkovića oduševila sve prisutne. Nakon koktela gradonačelnika Sima Salapure, u petak, koncert koji će se dugo pamtiti održala je Marija Šerifović. U subotu je pred prepunim trgom izašao Halid Bešlić, a u nedelju ponovo Zrenjaninska filharmonija zajedno sa Amirom Medunjanin.
            Ništa manji značaj nisu imale prateće manifestacije, koje su osmišljene i koncipirane tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodilo računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama.
            Međunarodni festival folklora „Lala“, održao se po 19. put, sa učešćem ansambala iz Rumunije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije i naravno našeg KUD-a Pionir.
            Jedno od interesantnijih i posećenijih dešavanja u programu ovogodišnje tradicionalne manifestacije „Dani piva“ bilo je i takmičenje u brzom ispijanju piva. Ispijanjem piva u svega nekoliko sekundi i takmičeći se u tri kvalifikaciona dana, u finale je ušlo po tri takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji. Kod pripadnica lepšeg pola najbrža je bila Stevanka Trivunović iz Melenaca, a najbrži ovogodišnji pivopija je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke .
            Panoramski autobus, jedna od atrakcija koja je oduševila brojne goste i naše sugrađane na 37. Danima Piva ponovo je opravdao očekivanja. Obilazak sakralnih spomenika, kao i vožnja glavnim gradskim ulicama bila je izuzetan doživljaj za sve prisutne putnike. Zahvaljujući gradu Zrenjaninu, BS Toursu i Turističkoj organizaciji, u sredu 10. avgusta, u više termina od po 2h, gosti su se upoznali sa znamenitostima našeg grada i okoline na nesvakidašnji način i to iz otvorenog autobusa na sprat. Priliku za ovakav turistčki obilazak ima svega nekoliko metropola u Evropi, a sada i grad Zrenjanin.
            Ispred glavne apoteke tradicionalno se održao bazar rukotvorina. Upravo je tu bilo moguće kupiti najrazličitije unikatne suvenire. Od magneta, preko nakita, kozmetičkih proizvoda, do torbi, slika i ikona. 
I ove godine, dečiji program se održao u amfiteatru i parku Kulturnog centra Zrenjanina, sa brojnim radionicama, predstavama, animatorima i mađioniočarima. Dečiji program u Gimnazijskoj ulici predviđen za subotu, kada je trebala da nastupi Amna Alajbegović je otkazan zbog najavljenog lošeg vremena. Sponzor dečijeg programa je bio trgovinski lanac PerSu.
            Ništa manje posetilaca nije bilo na pozorišnim predstavama u Gradskoj bašti, kao i na sportskim dešavanjima poput šahovskog turnira, takmičenja u gađanju letećih meta, takmičenja u sportskom ribolovu turnira u rukometu na pesku…
            Vidimo se ponovo na 38. Danima piva, koji će se održati sledeće godine od 08. do 13. avgusta.

https://visitzrenjanin.com

Više fotografija na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com